Advert
as

"MESCİD-İ AKSA DAVASI, TÜM MÜSLÜMANLARIN DAVASIDIR"

Gazze’de işlenen soykırım ve katliamları telin etmek ve mazlum Filistin halkına destek için HÜDA PAR tarafından kitlesel basın açıklaması yapıldı.

HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yaşattığı soykırım ve vahşeti telin etmek ve tepkilerini göstermek için her hafta düzenlediği etkinliklerine bu hafta da devam etti.

Bingöl merkez Ulu Camii önünde düzenlenen basın açıklamasında siyonist vahşetin sonlandırılması, mazlum Gazze ve Filistin halkının desteklenmesi için tüm imkânları seferber etmek her daim sabır ve sebatla direniş, mücadele safında yer almak, Gazze’yi hep gündemde tutmak ve ekonomik olarak işgalcilerin mallarını boykot etmek gerektiğine vurgu yapıldı.

Basın açıklamasını HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Başkanı Hatip Üçgül okudu.

"AKSA VE KUDÜS DAVASI TÜM MÜSLÜMANLARIN DAVASIDIR"

Konuşmasına Bakara Süresi 251. ayeti okuyarak başlayan Üçgül, "Sonunda Allah’ın izniyle onları yendiler, Dâvûd da Câlût’u öldürdü ve Allah ona hükümranlık ve hikmet verdi, ona dilediği şeyleri öğretti. Eğer Allah’ın, insanların bir kısmı ile diğer kısmını engellemesi olmasaydı yeryüzünde düzen bozulurdu. Fakat Allah’ın âlemler için büyük lütufları vardır.' Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizle dayanışma ve siyonist vahşeti, soykırımı telin için yine bir aradayız. Aksa ve Kudüs davasını omuzlayan Gazzeli, Filistinli kardeşlerimiz, tarihte eşine az rastlanır bir sabır ve kahramanlıkla siyonist zulme ve barbarlığa karşı direniş ve mücadelelerini sürdürmektedirler. Beşinci ayını doldurmak üzere olan bu kutlu direnişin devamı ve başarısı elbette ki sadece Filistinli kardeşlerimizin sorumluluğunda değildir. Aksa ve Kudüs davası tüm Müslümanların davasıdır. Dünyanın gözü önünde pervasızca icra edilen soykırım ve katliama karşı durmak İslami bir vecibe olduğu kadar vicdan sahibi her insan için de insani ahlaki bir sorumluluktur. Bu sorumluluk bilinciyle siyonist vahşetin sonlandırılması, mazlum Gazze ve Filistin halkının desteklenmesi için tüm imkânlarımızı seferber etmek, her daim sabır ve sebatla direniş ve mücadele safında yer almak zorundayız." dedi.

"SİYONİSTLERİN DEZENFORMASYONU ÖNLENMELİDİR"

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla Gazze’nin gündemden düşmemesi gerektiğini vurgulayan Üçgül, "Aksa ve Kudüs davasının cephe hattı olan Gazze ve Filistin, gündemimizde ilk sırada yer almalıdır. Yerel seçimle ilgili ve siyasi, gündelik konularla ilgili diğer gündemler Gazze, Filistin, Kudüs duyarlılığımızı gölgelememelidir. Küresel çapta devam eden boykotlar, ısrarla ve planlı şekilde sürdürülmeli, dünyanın her tarafında siyonist çıkar ve unsurlar hedef alınmalıdır. Elbette ki Gazze ve Filistin için atılacak her adım anlamlı ve değerlidir.  Ancak kınama,  çağrı ve temennilerin siyonistleri durdurmadığı, katliam ve soykırımın tüm dünyanın gözü önünde pervasızca yapıldığı dikkate alındığında İslam ülkelerinin temsil makamındaki kuruluş ve yapıların devletlerin fiili, somut adımlar atması gerektiği izahtan varestedir. Bu çerçevede söz konusu toplantıda da değinilen, kurulacak medya gözlemevi ve dijital medya platformları kurulması kararı acilen hayata geçirilmelidir.  Böylece siyonist işgalcilerin işlediği tüm suçlar tespit edilip belgelenerek dünyaya duyurulmalı ve siyonistlerin dezenformasyonu da önlenmelidir." şeklinde konuştu.

Son olarak ramazan ayı için ateşkeslerin hızlanması gerektiğine değinen Üçgül, "Yakında idrak edeceğimiz Ramazan ayı için ateşkes görüşmeleri hızlandırılmadı ve Yapılacak ateşkes görüşmelerinde HAMAS'ın taleplerinin dikkate alınarak koşulsuz ateşkes, ambargonun kaldırılması, Gazze'nin imarı, hukuksuz şekilde hapsedilen tutukluların salıverilmesi ve Gazzelilerin güvenli şekilde evlerine dönüşünün sağlanması için her platformda etkili girişimlerde bulunularak çaba sarf edilmelidir.

Tarih, inanç azim ve sabırla birlik halinde mücadele edip direnenlerin zafer örnekleriyle doludur. Yüce Rabbimiz de inanç ve sabırla kendi yolunda direnenlere zafer vadetmektedir. Önümüzdeki Mübarek Ramazan ayının Gazze'deki zulmün bittiği ay olması temennisiyle. 'Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Fetih 7.ayet)" ifadelerini kullandı.

Program okunan dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum