Advert
as

SABİHA BAHÇIVAN FEN LİSEMİZ HAYIRLI OLSUN

SABİHA BAHÇIVAN FEN LİSEMİZ HAYIRLI OLSUN

Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi, bundan sonraki eğitim öğretim dönemine Sabiha Bahçıvan Fen Lisesi olarak devam edecek.

Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi,  2024-2025 yılında Sabiha Bahçıvan Fen Lisesi olarak kapılarını eğitime açacak.

2007 yılında ilk defa eğitim öğretime başlayan ve 2020 yılında sınavla öğrenci alan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi’nin, Fen Lisesine dönüştürülme çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığının 20.03.2024 tarihli Makam Onayı ile Sabiha Bahçıvan Fen Lisesi’ne dönüşümü tamamlandı.

Etrafı çevrili 12.000 metrekarelik alan içerisinde, 16 derslik binası, 170 öğrenci kapasiteli Erkek Öğrenci Pansiyonu bulunan Sabiha Bahçıvan Fen Lisesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren 9. Sınıftan 60 öğrenci alarak eğitim öğretime başlayacak ve 4 yıl içinde kademeli geçiş tamamlandığında 240 öğrenci kapasitesine ulaşmış olacaktır.

İlçemizde ilk defa açılan fen lisesinin, ilçemizin eğitimine artı değer katacağına ve ilçemizin ortaöğretim başarı çıtasını üst seviyelere çıkaracağından dolayı Fen Lisesi sayesinde artık başarılı öğrencilerimiz, çevre il ve ilçelere gidip gelmekten kurtulacak, ailelerinin yanında Fen Lisesinde okuma imkanına kavuşmuş olacaklardır.

Fen Lisesinin açılmasında emeği geçenler için İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi ve Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Müdürü Ferzende Açan birer teşekkür mesajı yayınladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi teşekkür mesajında,”İlçemizde Fen Lisesinin açılması için emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz Beyefendi olmak üzere, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Yusuf Tekin'e, Bingöl Milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek’e ve Sayın Zeki Korkutata’ya, Bingöl Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta’ya, Solhan Kaymakamımız Sayın Muhammed Çetin’e, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Özel’e, emeği geçen tüm siyasetçi ve bürokratlarımıza, özellikle bu okulu ilçemize kazandıran ve her daim desteğin sürdüren Bahçıvan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Sayın Erdal Bahçıvan’a çok teşekkür ederiz.”

Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Müdürü Ferzende Açan mesajında ise,” Okulumuz Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretimi yılı itibari ile Sabiha Bahçıvan Fen Lisesi olarak eğitim öğretime devam edecektir. Artık çocuklarımız ilçe dışındaki fen liselerine gitmek zorunda kalmayacaktır. Emeği geçen Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e, milletvekillerimize, Bingöl Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta’ya, Solhan Kaymakamımız Sayın Muhammed Çetin’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Özel’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Muhittin Çiftçi’ye, Özellikle de her zaman maddi ve manevi desteğini yanımızda hissettiğimiz Bahçıvan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan‘a teşekkür ederiz. İlçemize ve çocuklarımıza hayırlı olsun.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum