Advert
as

İHH’DAN RAMAZAN YARDIMI

İHH’DAN RAMAZAN YARDIMI

İHH İnsani Yardım Vakfı, Bingöl ve ilçelerde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yönelik Ramazan yardımı için gıda yardım kartlarının dağıtımına başladı. Çalışmalar kapsamında yaklaşık bin 500 aileye gıda kartı dağıtımı yapılacağı belirtildi.

Uzun yıllardır dünyanın çeşitli coğrafyalarında Ramazan çalışmalarında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da Türkiye’de ve dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki 59 ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştirecek.

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YAPILIYOR

Çalışmaların titizlikle yapıldığını belirten Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, “Ramazan ayında ilimiz, 7 ilçemiz ve 3 beldemizde gıda kartı dağıtımı çalışmalarımızı yapıyoruz. Yardımlarımızı yaparken insanların rencide olmamasına dikkat ediyoruz. Yardımları yaparken önceliğimiz bilinmeyen, kendini açığa vurmayan fakirleri tespit edip onlara ulaşmak ve bununla birlikte yetim ailelere ulaşıp onlara yardım elimizi uzatıyoruz. Ramazan ayında yaklaşık bin 500 aileye yardım yapacağız” dedi.

İYİLİĞİ BİRLİKTE YAYALIM

Gili, “İyiliğin hep birlikte yaşandığı Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin size daha fazla ihtiyacı var. Bingöl İHH olarak bu Ramazan’da sizlerin desteği ile Türkiye, Gazze, Güney Afrika/Eswatini, Sierra Leone, Mali, Afganistan, Pakistan ve Suriye’de bizleri bekleyen ihtiyaç sahiplerine birlikte ulaşacağız” diye konuştu.

KUMANYA BEDELİ 800 LİRA

Kumanya bedelinin 800 lira olduğunu belirten Gili,“800 lira olarak belirlenen kumanya paketlerinin Türkiye’nin 81 ilinde toplam 50 bin kişiye ulaştırılması amaçlanıyor. Yurtdışı çalışmaları kapsamında da toplamda 45 bine yakın ihtiyaç sahibine gıda kumanyası ulaştırılması hedefleniyor. Kumanya paketlerinin içeriği, dağıtım yapılacak ülkelerin beslenme alışkanlıkları dikkate alınarak oluşturuluyor. Türkiye’de dağılacak kumanya paketlerinin içerisinde yer alan ürünler şu şekilde: "Pirinç, şeker, reçel, nohut, bulgur, kırmızı mercimek, ayçiçek yağı, makarna, arpa şehriye, tel şehriye, tuz, yeşil mercimek, çay, kuru fasulye, pirinç, un, zeytin.”

İFTARLIKLAR ULAŞTIRILACAK

Bağışçıların, yurt dışında hazırlanacak olan iftar sofralarına 130 lira katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabileceğini söyleyen Gili, “İHH Ramazan çalışmaları kapsamında ayrıca, çocukları mutlu edecek çalışmalar da planladı. Bu çerçevede, yurtiçi ve yurtdışında 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edilecek. Hayırseverler, 750 liraya bir çocuğun bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek. Ayrıca, Ramazan ayı boyunca yetimlere yönelik iftar programları ve Dünya Yetimler Günü’ne özel programların düzenlenmesi de hedefleniyor. İHH, bağışçılardan emanet aldığı zekât ve fitreleri de Ramazan’da onbinlerce kişiye ulaştırmayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

 İYİLİK HAREKETİNE DESTEK OLMAK İÇİN İLETİŞİM KANALLARI

Gili, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: "Bağışçılar; FITRE yazıp 4072’ye SMS göndererek 130 lira, IFTAR yazıp 4072’ye SMS göndererek 130 lira, IFTAR, KUMANYA ya da BAYRAMLIK kelimelerinden birini yazıp 3072’ye SMS göndererek 30 lira, Türkiye Finans Bankası Bingöl Şubesi Hesap No: 2625066-1 IBAN No: TR42 0020 6001 8702 6250 6600 01 - Cep: 0536 619 78 62... Ayrıca, daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyen hayırseverler, İHH’nın banka hesaplarından, internet sitesinden online olarak ve en yakın İHH temsilciliğine başvurarak yardımda bulunabilir."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum