Advert
as

UMUT KERVANI YARDIMLARINA DEVAM EDİYOR

UMUT KERVANI YARDIMLARINA DEVAM EDİYOR

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yurt içi ve yurt dışında yardım çalışmalarında bulunan Bingöl Umut Kervanı, 1067 aileye yardımda bulundu.

Kentte belirlenen yoksul, kimsesiz ihtiyaç sahibi ailelere başta gıda olmak üzere ayni ve nakdi yardımlarını esirgemeyen Umut Kervanı Bingöl Derneği, yaptığı çeşitli yardımlarla binlerce ailenin ihtiyacını karşıladı.

1 MİLYON 602 BİN 762 TL YARDIM YAPILDI

Yapılan çalışmalarla ilgili basına açıklamalarda bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Murat Yıldırım, “2024 yılı Mart ayında; 28 aileye 37 bin 140 TL değerinde kırmızı et yardımı, 5 aileye 24 bin 500 TL ev eşyası yardımı, 926 aileye 563 bin 739 TL değerinde gıda yardımı, 17 aileye 50 bin 210 TL değerinde giyim yardımı, 1 aileye 4 bin 400 TL değerinde halı yardımı, 1 aileye 1.923 TL değerinde mutfak eşyası yardımı, 87 aileye 104 bin 850 TL nakit para yardımı ile toplamda 1.065 aileye 786.762 TL tutarında ayni ve nakdi yardım yapılmıştır. Ayrıca Gazze’ye 816 bin TL para gönderilmiştir. Genel toplamda 1 milyon 602 bin 762 TL yurt içi ve yurt dışı yardım yapılmıştır” dedi.

Gazze’de Arakan’da, Doğu Türkistan’da zulüm ve işkence altında olan tüm Müslümanlara hayırlı çıkış kapıları açılmasını temenni eden Yıldırım, “Bingöl halkı ve minik kardeşlerimiz ellerinden geldikçe Yurtiçi ve yurt dışı bağışlarını yaptılar. Minik kardeşlerimiz de bu çağrıya duyarsız kalmayıp Gazze için biriktirmiş olduğu kumbaralarını ve gıdalarını alıp Bingöl Umut Kervanı Derneği’ne getirip bağışta bulundular. Allah bu minik yürekli kardeşlerimizin sayısını artırsın. Bizler de elimizden geldikçe en kısa sürede bu bağışlarını muhtaç olan ailelerimize verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Cenabı Allah bu mübarek günlerde dualarımızı kabul buyursun. Özellikle Gazze’de, Arakan’'da, Doğu Türkistan’da zulüm ve işkence altında olan kardeşlerimize hayırlı çıkış kapıları nasip eylesin.

Umut Kervanı olarak yardımlaşma adına hayırsever kardeşlerimize çağrımız, Ramazan ayından sonra da bağışlarını yapmaya devam etsinler. Unutmayalım ki, Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem bir hadis-i şeriflerinde: “Yarım hurma dahi olsa kendinizi ateşten koruyunuz” diye buyurmaktadır” diye konuştu.

 DERNEK OLARAK DÖRT KOLDAN ÇALIŞMALAR YÜRÜTMEKTEYİZ

Bingöl merkez ve İlçelerde çalışma yürüttüklerini kaydeden Yıldırım, “Bildiğiniz üzere Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak kurulduğumuz günden bu güne en aktif şekilde yetimlere ve muhtaçlara ulaşmaya çalıştık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekâtlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırdık. Bingöl’de 15 mahallemizde tespit ettiğimiz yüzlerce ailemize gıda kolisi ulaştırdık. Bingöl Umut Kervanı Derneği ailesi olarak bizler elimizden geldikçe çalışmalarımıza hız vermekteyiz. Dernek olarak dört koldan çalışmalar yürütmekteyiz. Hayırseverler ile ihtiyaç sahibi ailelerimiz arasında köprü vazifesi görmeye devam ediyoruz. Bingöl merkez ve köyleri ile Genç, Solhan ve Karlıova İlçelerimizde çalışmalar yürüttük. Elimizdeki imkânlar ölçüsünde bir yandan ekonomik süreçten etkilenen vatandaşlarımıza, diğer yandan da ihtiyaç sahibi olanlara yardımcı olmaya gayret gösterdik. Bizler elimizden geldikçe bu kutlu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yıl içerisinde 12 ay boyunca sürekli olarak tespit edilen mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya çalıştıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Malından mülkünden fakirlere ve yoksullara yardım etmek ihsandır. Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği çalışanları üyeleri ve gönüllü üyelerimiz ile teşriki mesai yaparak. Mübarek Ramazan ayında gelen yardımlar oranında ihtiyaç sahibi ailelere yardımları ulaştırdık. Bizler elimizden geldikçe hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ile tespit ettiğimiz depremzede, fakir, mağdur, dul, yetim ve muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. İnanıyoruz ki bu gemide kaptanıyla, tayfasıyla hepimiz bu gemiyi sağlıklı ve huzurlu olarak karaya oturtma çabasındayız. Bunun için sadece Ramazan ayında değil, üç aylarda değil, yılın on iki ayında Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem)’i bir ahlak olan muhtaç insanlara yardım edinmeyi kendimize ve ailemize veren el olmayı her daim telkin etmeliyiz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”  dedi

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum