Advert
as

CEVİZDE KÖK BOĞAZI ÇÜRÜKLÜĞÜNE DİKKAT

CEVİZDE KÖK BOĞAZI ÇÜRÜKLÜĞÜNE DİKKAT

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz ağaçlarında oluşan kök boğaz çürüklüğü için uyarıda bulundu, mücadele yöntemini açıkladı.

Ceviz ağaçlarında oluşan kök boğaz çürüklüğü için uyarıda bulunan Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü mücadele yöntemini aktardı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü,”İlimizde son zamanlarda en çok rastladığımız bu hastalık etmeni toprak kökenli bir fungustur. En büyük etmeni salma sulama ve suyun kök boğazına değmesinden ötürüdür. Toprak işleme sürecinde veya farklı nedenlerle ağacın yaralanması ile hastalık etmeni ağaca geçebilir. Zayıf ağaçlara girişler daha kolay olur. İletim demetleri tıkandığı için solgunluk, renk değişimleri ve kuruma meydana gelir. 

Mücadele Yöntemi

Hastalık yeni başlamış ise, hasta kökler kesilip hasta kısımlar kazındıktan sonra bu yerlere %5' lik

Bordo bulamacı veya %2'lik Göztaşından biri fırça ile sürülür, ilaç kuruduktan sonra üzeri aşı macunu veya 750 gram Ardiç katrani + 250 gram Göztaşı karışımı ile kapatılmalıdır. Kökler tamamen hasta ise, ince köklere kadar sökülerek çukuruna sönmemiş kireç dökülerek kapatılır.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum