Advert
as

GAZZE ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

GAZZE ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Siyonist işgal rejimi tarafından Hamas Lideri İsmail Heniyye'nin katledilen ailesi ve Gazze şehitleri için Bingöl'de gıyabi cenaze namazı kılındı, basın açıklaması yapılarak katliamlar tel'in edildi.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu çağrısı üzerine bir araya gelen vatandaşlar, bayram namazı sonrası Hamas Lideri İsmail Heniyye'nin katledilen ailesi ve Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldı, akabinde basın açıklaması yapıldı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Yusuf Boğatekin, "187 gündür bütün dünyanın gözleri önünde işgal çetesi, ABD'nin de desteğiyle insanlık adına ne varsa yıkıp tahrip ediyor. Buna karşı ise Gazze halkı dünyanın şerefini kurtarmak için varoluş mücadelesi veriyor. Bizler de bu direnişe destek vermek için 6 ayı aşkın bir süredir meydanlardayız. Kardeşlerimizin yalnız olmadığını dualarımızla, sloganlarımızla, açıklamalarımızla ve infaklarımızla bütün dünyaya ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN BÜTÜN GÜÇLERİ KASSAM TUGAYLARI'NI YIKAMADI"

Gazze'de katliam olduğunu ama aynı zamanda izzetli bir direniş sergilendiğini söyleyen Boğatekin, "Gazze savaşı, tüm algıları, mevcut kavramları alt üst etti ve uluslararası yapıların işlevsizliğini gün yüzüne çıkarttı. Devasa haçlı ordusu karşısında Gazze'nin her yerinde müthiş bir şekilde direnen mücahitler tüm imkânsızlıklara ve yalnızlığa rağmen tarih yazmaya devam ediyorlar. Onlar mücadeleleri ve ödedikleri bedeller ile örnek bir duruş sergilemeye devam ediyorlar. Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Aksa Tufanı, israilin yenilmez ordusu ve istihbaratını yerle bir etti. Dünyanın bütün güçleri bir araya geldi ama bir avuç imanlı Kassam Tugayları'nı yıkamadı. Gazze'deki direniş imanın ne büyük bir güç olduğunu bizlere göstermiştir. Batı'nın bizlere sunduğu modern köleliğin karşısında sadece Allah'a kul olmanın ne büyük bir şeref olduğunu Gazze'deki direniş bizlere göstermiştir. 1948 yılından beri işgal edilmiş toprakların her tarafındaki Filistin halkına, dünyanın her yerindeki sabırlı ve mücahid Filistin halkına selam olsun. Kurban veren ve vermeye devam eden, dünyanın en dehşetli gücüne karşı kahramanca direnen HAMAS'a selam olsun. Birbirine sabrı tavsiye eden ve cihadı bir şiar olarak benimseyen, teslim olmayı reddeden Filistin halkına selam olsun. Binlerce şehid veren, evlatlarının binlercesi tutsak alınan, yaralanan, tutuklanan, evlatlarını katliamlara, evlerin bombardıman edilmelerine ve toprak gaspına kurban veren Filistin halkına selam olsun." dedi.

"BUGÜN BİZE DÜŞEN GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN İZZETLİ DİRENİŞLERİNİN YANINDA OLMAKTIR"

Gazze’de yaşanan soykırımı unutmamak, unutturmamak için toplandıklarını söyleyen Boğatekin, "Bugün burada bayramın asıl sahiplerinin bayramlarını tebrik etmek, Gazze'de kardeşlerimize yapılan zulmü unutmamak, unutturmamak adına toplandık. Gazze'yi gündemimizden düşürmeyelim. Bu soykırıma tepkimizi yaptığımız eylemlerle gösterelim. Dualarımızda kardeşlerimizi unutmayalım. Elimizden ne geliyorsa yapalım. Eli kalem tutanlar bu davayı yazsın. Hitabeti güçlü olanlar bu davayı konuşsun. Herkes bir şey yapsın ama sakın sessiz kalmayalım. Çünkü sessizlik öldürüyor. Zalim siyonistlere destek olacak malları boykot edelim. 'Eylem yapıyoruz, dua ediyoruz da ne oluyor?', 'Tek benim boykot etmemle katliam durur mu?' diye düşünmeyelim. Bu yaklaşım doğru değildir. Bu yaklaşım şeytanın aldatmacasıdır. Biz elimizden ne geliyorsa onu yapmakla sorumluyuz. Nice peygamberler vardır ki dünyada zulme uğramışlar ama hak ve hakikatten ayrılmamışlardır. Ümmetlerine sabrı ve direnişi tavsiye etmişlerdir. Bugün bize düşen Gazzeli kardeşlerimizin izzetli direnişlerinin yanında olmaktır. Onların ortaya koyduğu mücadeleden dersler çıkarmaktır. Batı'nın ve modern kültürün esiri olmaktan kurtulmaya çalışmaktır. Bizlere hayat verecek İslam'ın değerlerine sımsıkı sarılmaktır. Herkesin yaptığının ve yapması gerekirken yapmadıklarının hesabının sorulacağı o dehşetli kıyamet gününde yüzümüz kara olanlardan olmamak için, Allah'ın gazabına uğramamak için, Gazze'de suçsuz yere öldürülen sabilerin ahını almamak için mücadele etmek durumundayız. Aksi takdirde yarın huzuru mahşerde bunların hesabını vermek kolay olmayacaktır." şeklinde konuştu.

"ARTIK BU YAŞANANLARA YÜREKLERİMİZ DAYANMIYOR"

Boğatekin, son olarak şunları ifade etti: "Bizler bir işgal ve gasp çetesi olan israil ile her türlü ilişkiye hep karşı olduk ve karşı olmayı sürdüreceğiz. Ve bilhassa Gazze'de bu vahşi katliamlarını, soykırımını sürdürdüğü bir ortamda siyonist çeteye yönelik ticari kısıtlama kararının geç alınmış ama yetersiz bir karar olduğunu ifade etmek isteriz. Siyonist çeteyle ticaretin tamamen sonlandırılması noktasında da gereken adımların atılmasını talep ediyoruz. İktidarın HAMAS'ı sahiplendiğini ifade eden söylemlerinin pratik karşılıklarının olması gerektiğini düşünüyor ve iktidarın Gazze için hızlıca eyleme geçmesi konusunda Müslüman camialar ve sivil inisiyatiflerce baskılanması gerektiğini burada ifade ediyoruz. Zalim siyonistlerin katliamı karşısında çocukların ve kadınların feryadı arşı alayı titretiyor. Artık bu yaşananlara yüreklerimiz dayanmıyor. Bu sabilerin ahı tüm dünyayı yakacak. Ey İdareciler, ey ümmet, ey vicdan sahipleri bu katliamı durdurmak için daha fazla gayret etmeliyiz. Kardeşlerimiz katledilirken hiçbir şey olmamış gibi yaşamak, bu soykırımı normalleştirmek, bu soykırıma alışmak ne acı bir şey. Kendini İslam'a ve Mescid-i Aksa'ya adamış Gazze halkına buradan selamlarımızı iletiyoruz. Bayramlarını tebrik ediyoruz. Sizin izzetli duruşunuz tüm dünyayı hayran bırakıyor. Zalim siyonistler yaptıklarının hesabını verecek ve cehenneme sürülecek. Sizler ise bu ödediğiniz bedel karşısında cennetin en güzel makamlarında ağırlanacaksınız inşallah. Buradan tekrar yüksek sesle ifade ediyoruz ki Mescid-i Aksa, Gazze ve tüm Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz. Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının özgürlük hikayesidir. Bu hikâyenin bütün kahramanlarını buradan bir kez daha selamlıyoruz. Kahrolsun ABD! Kahrolsun israil, Kahrolsun küresel emperyalizm! Yaşasın Gazze direnişimiz! Yaşasın nehirden denize özgür Filistin! Yaşasın küresel intifada..."

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum