Advert
as

Bakan Eroğlu: “Yüzen Ada Dünyaya Açılacak”

Bakan Eroğlu: “Yüzen Ada Dünyaya Açılacak”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bingöl’de 149 Milyon Liralık 22 adet tesisin açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu, Yüzen Adanın turizme kazandırılacağını müjdeledi.

 

 

Bingöl Valiliği önünde toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Bakarazi, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konuşmasında, Bingöl’ün her şeyin en güzeline layık olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Bingöl’de büyük yatırımlara imza attıklarını söyledi.

 

Eroğlu, “Geçen yılsonuna kadar Bingöl’e 8 milyar TL yatırım yaptı hükümetimiz. İnşallah bu yılsonuna kadar Bingöl’deki yatırımlarımız 9 milyar TL’yi aşacak. Bingöl’e ne yapılsa azdır, çünkü Bingöllüler her şeyin en iyisine layıktır. Bakın daha önce Bingöl köy gibiydi ama şimdi muhteşem bir şehir oluyor. Muhteşem bir gelişim merkezi, ekonomide bir merkez olacak. Yolların kavşak noktası olacak. Geçmişte biz geldiğimizde burada 4 yıllık bir fakülte açılır mı diyorlardı, Cumhurbaşkanımız talimat verdi Bingöl’e üniversite yapıldı. Şimdi Bingöl’ün 15 bin öğrencili üniversitesi var. Üniversite yanında bulunan ormanlık alanı da üniversite ve belediyemize vereceğiz, orada muhteşem bir mesire alanı yapılacak” dedi.

 

“Buranın hizmetkârı olarak ne gerekiyorsa yapacağım”

 

Bingöl’e en fazla yatırımın kendi bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini belirten Eroğlu, “Biz 3,4 milyar TL ile en fazla yatırımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bingöl’deki yatırımlarda biz birinciyiz. Birinciliği kimseye vermeye de niyetimiz yok, çünkü kardeşlik bunu gerektirir. Bende buranın hizmetkârı olarak ne gerekiyorsa yapacağım. Buraya gelirken bütün bakanlığın kapısını kapattık, bütün genel müdürlerimiz, yatırımcı birimlerimiz burada onlara herkesin huzurunda talimat veriyorum, Bingöllü ne talep ederse yapılacaktır” dedi.

 

“Bingöl’de termal turizmin merkezi olacak”

 

Bingöl’e eli boş gelmediklerini vurgulayan Eroğlu, şunları söyledi: “Biliyorsunuz Bingöl ile memleketim olan Afyonkarahisar ile kardeşlik bağı kuruldu. Biz bu kardeşliğe bal kaymak kardeşliği dedik. Bu kardeşlik gereği olarak ortak çalışmalar yapıyoruz. Termal turizmin başkenti olan Afyonkarahisar’dan bir teknik grup gelecek, buradaki termal kaynakları inceleyecekler ve termal kaynakları harekete geçireceğiz. Artık Bingöl’de termal turizmin merkezi olacak bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Bingöl’e daha önce 17 müjde vermiştik, şimdi de 31 yeni yatırım müjdesi veriyoruz. İnşallah Bingöl’de bütün sulama tesisleri, dere ıslahları, ağaçlandırma faaliyetleri, doğa turizminin gelişmesi için müjdelerimiz var. Yeni müjdelerimizin de Bingöl’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

 

“Yüzen Adaları dünyaya tanıtacağız”

 

Solhan’da bulunan Yüzen Adanın turizme kazandırılacağını müjdeleyen Bakan Eroğlu, “Yüzen adalar var, dünyada böyle bir şey yok. Orada helikopter pisti de yapacağız, dünyaya duyuracağız. Tabiat turizmi için master plan hazırladık. Bunun da önünü açacağız. Ormanlık alanda 49 yıllığına alanlar tahsis edeceğiz. Bu güzel şehre yatırımlar yapacağız. Yüzen ada ziyaretimizde bir kardeşimiz, ‘merak etme biz burada bekliyoruz PKK’ya geçit vermeyeceğiz’ dedi. Bu yiğitler, PKK’ya geçit vermeyecek. Size söz veriyoruz, Çapakçur vadisi Bingöl’ün gerdanlığı olacak. Bu vadi için koordinasyon toplantısı yapıp izah edeceğiz. En geç 1 yıl içerisinde bitirilmesi için talimatı vereceğiz. Allah bereket, ihsan buyursun. Hayırlı olmasını gönülden temenni ediyorum. Bin ceviz, badem, dut, 2 bin sedir fidanı dağıtılacak. Bingöl çiçek gibi olacak” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından orman arazilerinde vatandaşlara çekiliş ile 49 yıllığına işletilmesi üzere çekiliş ile arazi tahsis edildi.

 

 

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, daha sona Bingöl Üniversitesi’nde yapılan yatırımlar hakkında koordinasyon toplantısı düzenledi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, Bingöl Havalimanı’ndan Ankara’ya doğru hareket etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum