Advert
as

BİNGÖL'DEN AFRİKA'YA ARICILIK EĞİTİMİ

BİNGÖL'DEN AFRİKA'YA ARICILIK EĞİTİMİ

Bingöl Üniversitesi ile Güney Afrika Venda Üniversitesi Arasında 'Arıcılık Alanında İş Birliği Geliştirme Projesi' Altyapı Çalışmaları Başladı. Bingöl'den giden ve bir dizi incelemelerde de bulunan akademisyenler, 'Arı Yetiştiriciliği', 'Ana Arı Yetiştiriciliği' ve 'Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları 'eğitimleri verildiler.

Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından “Uluslararası Tarım Eğitimi İş Birliği Programı” alanında başlatılan ‘Arıcılık Alanında İş birliği Geliştirme Projesi' kapsamında altyapı değerlendirmesinde bulunmak ve eğitim vermek amacıyla Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (BÜAGEM) akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Münire Turhan ve Dr. Öğretim Görevlisi İbrahim Şahin tarafından Güney Afrika Venda Üniversitesi'ne beş günlük ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette, akademisyenlere TİKA Güney Afrika Cumhuriyeti Koordinatörü Abdulkadir Abuka ve TİKA uzmanı Ali Kaya eşlik etti 

Venda Üniversitesi Fen, Mühendislik ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Natasha Potgieter'in katılımıyla başlayan ziyaret programının ilk gününde, Bingöl Üniversitesi'nin ihtisaslaşma alanında yapmış olduğu çalışmalara dair bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında ilgili Bingöl Üniversitesi akademisyenlerine Venda Üniversitesi Ziraat Fakültesi uygulama alanları ve laboratuvarları gezildi.

Programın ikinci ve üçüncü gününde, Dr. Öğr. Görevlisi İbrahim Şahin ve Dr. Öğr. Üyesi Münire Turhan tarafından akademik personel, öğrenciler ve bölge arıcılarına ‘Arı Yetiştiriciliği', ‘Ana Arı Yetiştiriciliği' ve ‘Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları ‘eğitimleri verildi.

Programının dördüncü gününde, Venda Üniversitesi yetkilileri ve Bingöl Üniversitesi akademik personelleri tarafından bölge arıcıları ziyaret edilerek kovan üzerinde arıcılara uygulamalı eğitim verildi. Arılık ziyaretleri sonrası Venda Üniversitesi Kurumsal Hizmetler Rektör Yardımcısı Dr. Robert L. Martin ziyaret edilerek değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Program, akademisyenlerin Güney Afrika Büyükelçisi Ayşegül Kandaş'ı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermesi ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın Büyükelçi Kandaş ile online olarak görüşmesiyle sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum