Advert
as

'Halep'te İnsanlık Suçu İşleniyor'

'Halep'te İnsanlık Suçu İşleniyor'

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Halep'te sivillere yönelik katliamları kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.

 

 

Bingöl 'İslami Kardeşlik ve Dayanışma platformu' Halep'te sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı basın açıklaması yaparak kınadı.

Bingöl Merkez Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya gelen, Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformuna bağlı derneklerin üye ve gönüllüleri, Suriye'nin Halep şehrinde yapılan saldırıları kınadı.

 

Basın açıklaması öncesinde Halep saldırılarında hayatını kaybedenler için İlahiyatçı Mansur Katıksız tarafından gıyabi cenaze namazı kılınarak, dua yapıldı.

 

Gıyabi cenaze namazı sonrasında platform adına basın açıklamasını okuyan Yusuf Boğatekin, Halep'te insanlık suçu işlendiğini belirterek, bir hafta içerisinde yaklaşık bin insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

 

Boğatekin, “Son bir haftada yapılan bombardımanlar sonucunda 1000’e yakın insan hayatını kaybetti. Esed-İran ve Rusya eşkıyaları Amerika’dan icazetle ve dünyanın alçakça suskunluğu altında yardım konvoylarını dahi bombalıyorlar. Adeta Halep’te yaralılara müdahale edecek sağlık görevlisi bırakmamak için hastaneleri dahi bombalayıp ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Vahşice vurulan yerleşim yerlerinde masum kadınlar, çocuklar, bebekler katlediliyor. Rejime destek veren Emperyalist güçler de Müslüman kanına büyük bir iştahla dadanmış ve Müslümanların cesetleri üzerinden kendilerince güç gösterisi yapmaya devam etmektedirler. İslam coğrafyasının kadim düşmanları olan ikiyüzlü Avrupa, büyük şeytan Amerika ve barbar Rusya, söz konusu Müslümanlar ve İslam coğrafyası olunca hemen birleşip kurdukları fitne tezgâhlarıyla Müslümanların uyanışını boğmaya ve Müslümanları kargaşanın ve kaosun girdabına sokmaya çalışmaktadırlar.  Bu, onların yüzyıllardır uyguladıkları siyasetin değişmez özelliğidir. Emperyalist güçlerin mümin kardeşlerimizin yaşadığı topraklar üzerinde yaptığı hesaplar Allah’ın izniyle tutmayacaktır” dedi.

 

Rusya, Amerika, Avrupa’nın demokrasi ve insan hakları söylemlerinin koca bir yalandan ibaret olduğunu söyleyen Boğatekin, şunları söyledi: “Sizler dünyaya ölüm, zulüm ve kıyımlar ile hükmetmenin tarihini yazmış kanlı zalimler olduğunuzu bir kez daha dünyanın gözü önünde ispatladınız. Bugün Suriye’nin dört bir yanında ve Halep’te döktüğünüz kanlar, inşallah sizin yıkılışınızın umudunu besleyerek tarihe şahitlik edecektir. Diğer taraftan bu zulümlere maruz kalan Suriyeli kardeşlerimize de diyoruz ki; Ey hürriyet sevdalısı ve yalnız Allah’a kulluğu seçmiş onurlu Suriyeli kardeşlerimiz! Şehadetiniz mübarek olsun ve direnişiniz kutlu bir zafere doğsun. Sizler, ümmetin onuru ve iftiharısınız. Bizlere gösterdiğiniz izzetli kıyamınızla onurlu bir ölümün, her zaman zilletle yaşamaktan daha üstün olduğunu ispatladınız. Bizler şahidiz ki siz, Allah’a verdiğiniz sözde durdunuz. Can, mal ve evlatlarınızı Allah için feda ettiniz. Ve şahitliğin en güzelini yaparak Rabbinizin hoşnutluğuna eriştiniz. Sizden geride kalanlar da sebat etmeye devam etmektedirler.”

 

 

“Bütün bu yaşananların ümmet için çok acı olduğunu biliyoruz ve buradan haykırarak şahitliğimizi göstermeye çalışıyoruz.” Diyen Boğatekin, “Belki başımıza bombalar yağmıyor ama yüreğimizin en derin noktasından kopup gelen kardeşlik duygusuyla bir nebze de olsa bir şeyler söylemenin sorumluluğunu hissediyoruz. Ve bunun Rabbimizin katında bir mazeret olmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle tekrar hatırlatmak istiyoruz. Bizler her zaman mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında ve destekçileri olacağız. Aynı zamanda da kim olursa olsun zalimlerin karşısında olacağımızı bir kez daha buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz. Allah’tan bizleri suskunlardan değil, sorumlu mümin kullardan saymasını ve tüm İslam âlemine Tevhid, adalet ve hürriyet ekseninde onurlu bir kurtuluşu nasip etmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum