Advert
as

Solhan'a Değer Katacak Proje, Yakında Hizmete Açılıyor

Solhan'a Değer Katacak Proje, Yakında Hizmete Açılıyor

Belediye tarafından yapılan Açık Hava Spor Kompleksinin ilçeye değer kattığını aktaran Başkan Yıldız, komplekse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini verdiklerini ve açılışa da Cumhurbaşkanını davet edeceklerini söyledi.

 

 

Solhan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan Yeni Mahalle’deki Açık Hava Spor Kompleksinin ilçeye değer kattığını aktaran Başkan Abdulhakim Yıldız, komplekse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini verdiklerini ve açılışa da Cumhurbaşkanını davet edeceklerini söyledi.

Açık Hava Spor Kompleksi'nin son aşamaya geldiğini belirten Başkan Yıldız, Toplam  36 bin metrekare alanda olan spor kompleksi hakkında bilgi verdi. Başkan Yıldız, 8 bin metrekarenin futbol sahası ve tribün yerleşkesinin olduğunu geri kalan 28 bin metrekare alanın ise açık hava spor kompleksi olarak projelendirildiğini ifade etti.

Bu alanın sadece spor kompleksi olarak değil aynı zamanda bir mesire alanı olduğunu belirten Başkan Yıldız, büyük bir yerleşkesi olan kompleksin iki tarafında çocuk oyun gurupları ile fitness aletleri ile kum havuzları bulunduğunu belirtirken yürüyüş parkurları, bisiklet yolu ve koşu pistinin olduğunu belirtti.

Kompleks içinde 15 adet kamelya, 16 adet pergola ve 50 adet de oturma bankı bulunduğunu belirten Başkan Yıldız,”Alanda çeşmeler yapıldı. Çöp kovaları yerleştirildi. lavabolar ve bay-bayan mescitleri de yapılarak kompleks alanına gelen vatandaşların ihtiyaçlarına da cevap vermeye çalıştık. Ayrıca alanda, tenis kortu, açık hava voleybol ve basketbol sahaları ve süs havuzlarının da olduğunu belirtmek isterim. Buraya gelen vatandaşlara hizmet vermesi için bir büfe açılacaktır. ”dedi.

Alanın yeşillendirilmesi için çim ekildiğini ve 730 adet çeşitli türlerden fidanların dikildiğini ve 600 adet ise süs bitkisi çalının dikildiğini belirten Yıldız, futbol sahası trübünün yanlarına bitkiler ile ‘Solhan Belediyesi’ yazacaklarını ve peyzaj çalışması tamamlandığında büyük bir alanda muazzam bir görsel ile Solhan’a renk katılacağını belirtti.

Bu çalışmalar kapsamında yaklaşık 100 adet aydınlatmanın da yapıldığını ve bu alanın geceleri daha bir güzel görüneceğini söyleyen Yıldız, “Alana üç taraftan giriş olacaktır. Halkımızın kompleksi rahat bir şekilde kullanabilmesi için her şey düşünülmüştür.”

Çalışmalar kapsamında kompleks içinde sondaj vurularak su çıkarıldığını belirten Yıldız, suyun dinamo olmadan yüzeye çıktığını ve 72 metre derinlikte çıkan su tadının da çok güzel olduğunu belirtirken suyun tahlile gönderileceğini ve temiz çıkması durumunda içme suyu olarak da kullanılacağını aktardı.

Dev Projenin Açılışı Ekim Ayının Sonunda

Dev projenin halkın hizmetine kısa süre sonra açılacağını belirten Yıldız, komplekse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini verdiklerini ve açılışa da Cumhurbaşkanını davet edeceklerini söyledi.

 

Başkan Yıldız, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini bu dev projemize verdik. Açılışını ayın sonunda düşünüyoruz. Açılış için Sayın Cumhurbaşkanımıza da gidip davet edeceğiz. Programları uygun olursa Solhan Halkı ile birlikte bu açılışta olmak isteyeceğine inanıyorum. Bakanlarımızı, milletvekilleri, Bingöl ve Muş il ve ilçe belediye başkanlarımız olmak üzere eski vekillerimiz ile eski başkanlarımızı da davet ederek bu projeye uygun bir açılış yapmayı planlıyoruz. Alt yapı ve üst yapı çalışmalar yanında sosyal ve kültürel alanda hizmetlere de yoğunluk verdik. Daha güzel hizmetlere layık olan halkımıza hizmetlerimiz devam edecektir. Bu projemiz ilçemize hayırlı olsun.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum