Advert
as

Solhan’daki İki Anaokula Beyaz Bayrak

Solhan’daki İki Anaokula Beyaz Bayrak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yürütülmekte olan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü kapsamında, ilçemizden Yüzenada ve Yeşilova Anaokulunda bulunduğu 26 okul Beyaz Bayrak ile ödüllendirildi.

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derecede ve türdeki okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Beyaz Bayrak işbirliği protokolü kapsamında TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu’nda Beyaz Bayrak ödül töreni yapıldı. İlçemizden Yüzenada ve Yeşilova Anaokulu da Beyaz Bayrak ile ödüllendirildi.

 

Düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

Törende yaptığı konuşmasında çocukların okullarında temiz ve sağlıklı ortamda eğitim görmeleri için çalıştıklarını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin: “Gerçekten çok anlamlı bir projenin sonuçlarını almak için burada toplanmış bulunmaktayız. Türkiye, için, memleketimiz için önemi yadsınamayacak bir konu. Biz çocukların eğitimini gerçekleştirirken, tek yönlü bir eğitimden ziyade çok yönlü bir eğitimi hedefliyoruz. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Emanet olarak aldığımız yavrularımızı da evlerinde olduğu gibi çok temiz ve sağlıklı bir şekilde eğitimlerine devam etmeleri noktasında çalışmalar yapıyoruz. Amacımız bütün okullarımız bu anlamda en iyi şekilde düzenlemektir. Bunu yaparken bir değer olarak temizliği de kişilik olarak kabullenmelerini, temizlik alışkanlığı kazanmış olmalarını sağlıyoruz” dedi.

Amaçlarının bütün okulların Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanmaları olduğunu belirten Engin: “Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokol çerçevesinde ilimizde çok güzel çalışmalar yapıldı. Pek çok okulumuz sertifikalarını aldı. Bu yıl da 26 okulumuz ilimizde Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazandı. Emeği geçen bütün arkadaşlarımızı kutluyorum. Amacımız ilimizdeki bütün okulların bu sertifikayı almaya hak kazanmalarıdır” dedi.

 

12-27/04/2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetlemeler sonucunda bu yıl Bingöl'de  Beyaz Bayrak Sertifikası Almaya Hak Kazanan Okullar:

 

Balpeteği Anaokulu, Kardelen Anaokulu, Papatyalar Anaokulu, Solhan Yeşilova Anaokulu, Turgut Özal Anaokulu, Yüzen Ada Anaokulu, Ayten Tekışık İlköğretim Kurumu, Ilıcalar İlköğretim Kurumu, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi, Çamlık İlkokulu, Nuri Özaltın İlkokulu, Şekerpınar İlkokulu, Şehit Serkan Gencer İlkokulu, İMKB Ekinyolu İlkokulu ve Ortaokulu, İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu, İMKB Gözeler Haraba Ortaokulu, Sudüğünü Ortaokulu, Sultan Abdülhamit Han Ortaokulu, Turgut Özal Ortaokulu, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu, Vali Güner Orbay Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Bingöl Güzel Sanatlar Lisesi, Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi olurken, Beslenme Dostu Okul Sertifikası Almaya Hak Kazanan Okul ise Turgut Özal Anaokulu oldu. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum