Advert
as

“Müslümanlar Okumadıkları İçin Tarihlerini Başkaları Yazıyor”

“Müslümanlar Okumadıkları İçin Tarihlerini Başkaları Yazıyor”

Bingöl Üniversitesinde düzenlenen ‘Neden Üniversite’ konulu konferansa katılan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, İslam coğrafyasında yaşanmakta olan olaylara değinerek; “Müslümanlar okumuyor. Okumadıkları için de tarihlerini başkaları yazıyor” dedi.

 

 

Ülkemizin yetiştirdiği önemli bilim adamlarından biri olan İslam Tarihçisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Bingöl Üniversitesinde düzenlenen ‘Neden Üniversite’ başlıklı konferansa katıldı. Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi ve Prof. Dr. Hakan Olgun, Fakülte Dekanları, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kongre Merkezinin hınca hınç dolduğu konferansta selamlama konuşmasını Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak yaptı. Konuşmasında Üniversitelerin şehirler için önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Çapak, “Hocamıza, bizleri kırmayıp buraya geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Bizim için bu tür faaliyetler çok önemli. Buna benzer faaliyetlerin sıklıkla yapılması gerektiğini düşünüyoruz ve yapacağız da. Üniversite; medeniyet demek, üniversite bilgi demek, bilgi üretmek demek. Biz de sürekli üreten bir üniversite olacağız İnşaallah” diye konuştu.

“İslam Coğrafyası Okumayı Unuttu”

Prof. Dr. Çapak’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye, konferans konuşmasını yapması için Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’yı davet edildi. Konuşmasına İslam’ın birtakım kişilerin elinde oyuncak olduğunu vurgulayarak başlayan Prof. Dr. Sırma, “Hz. Âdem’den günümüze 124 bin Peygamber gönderilmiştir. Allah, insanlara doğru yolu göstermek için ilk insandan başlayarak günümüze kadar bu kadar peygamber gönderdi. Bu Peygamberlerin amacı insanları uyarmak ve onları doğru yola sevk etmekti. İnsanlar, zaman içerisinde Allah’ın varlığını unuttukları için doğadaki güçlü varlıkları kendilerine ilah olarak kabul edip, onlara taptılar. Sonra bu varlıkların yerini insanlar almaya başladı. Bu defa da insanlar kendilerini Tanrı gibi görüp hükmetmeye başladılar. İnsanların Allah’ı unutup başka rabler edinmesi günümüzde de devam etmektedir. İslamiyet’ten sonra da bu durumlar devam etmiştir. Hatta İslam, birtakım kişilerin elinde oyuncak olmuştur. İslam’ı doğru yollardan öğrenmeliyiz. Kuran ve Sünnet ne diyorsa onu takip etmeliyiz. İslamiyet’i cemaat ve cemiyetlerden değil, üniversitelerden öğrenin. Görüyorsunuz İslam Coğrafyasında yaşananları. Bu yaşanan olayların sebebi, İslam’ın birtakım kişilerin elinde oyuncak olmasıdır. Onun için doğruyu bulup okuyacaksınız. Doğru olan tek şey de Kuran ve sünnettir. Yani, İslamiyet’i Kuran’dan ve Peygamberimizin sünnetinden öğreneceğiz. Kuran’a ve sünnete sarılırsanız delalete düşmezsiniz” diye konuştu. 

Konuşmasına Avrupalı bir seyyahın 400 yıl önce Müslümanlarla ilgili sözlerini hatırlatarak devam eden Prof. Dr. Sırma, “Bundan 400 yıl önce İslam coğrafyasına gelen Avrupalı bir seyyah, ‘Bunlar nasıl insanlar, Camiden çıktıklarında ellerinde kâğıtlar hep okuyorlar’ demiş. Evet, aynen öyleydi. O zamanın Avrupa’sında okuma kültürü diye bir şey yoktu. Şimdi bizim durumumuza bakın bir de onların durumuna bakın” şeklinde konuştu.

“Cehaletimiz, Bize Verilen İlk Emre Uymamamızdandır”

Cehaletin en büyük sebebinin dinimizin ilk emri olan ‘Oku’ ayetine uyulmamasından kaynaklandığını dile getiren Prof. Dr. Sırma, “Sonuç olarak cehaletimizin en önemli sebebi bize verilen ilk emre uymamamızdır. Ülkemizde üniversiteler, gençliğin ve yeni neslin yetişmesindeki en etkin kurumlardır.  Yani, ‘Oku’ emrinin bizleri sevk ettiği medeniyet inşasının kökleştiği kurumlardır. Bu nedenle üniversitelerde verilen sahih kaynaklara dayalı doğru bilgiler, bizleri tarihimizdeki güçlü günlere geri götürecektir.”

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum