Advert
as

Umre Ödüllü “Kur'an Nesline Meal Sınavı” Yapılacak

Umre Ödüllü “Kur'an Nesline Meal Sınavı” Yapılacak

Solhan Çağrı-Der’in üye olduğu Kur’an Nesli Platformu, Türkiye genelinde umre ödüllü “Kur'an Nesline Meal Sınavı” yapılacağını duyurdu.

 

 

Kur’an Nesli Platformuna üye olan Solhan Çağrı-Der tarafından yapılan açıklamada, iki ayrı kategoride Türkiye geneli umre ödüllü “Kuran Nesline Meal Sınavı” temasıyla sınav yapılacağını duyuruldu. 11 Aralık’ta yapılacak sınava girmek için son başvuru tarihinin 17 Kasım olduğu bildirildi.

 

Konuyla ilgili Çağrı-Der’den yapılan açıklamada,”Kur’an, bütün âlemlerin Rabbi olan Allah’ın kelamı, bütün varlığın ilahı unvanıyla Allah’ın fermanıdır. Bu Kur’an ki, Hatemü’l Enbiya Hz. Muhammed Mustafa’in (sav) lisanıyla Rabbimizin insanlığa en büyük mesajı, bir hidayet güneşi olarak, karanlığa saplanmış dünyayı aydınlığa eriştirecek yegâne kitap, insanlık âleminin aradığı adaletin membaı, sevgi ve merhametin ta kendisidir.” Denildi.

 

“Gündemimizi Kur’an ile tayin edip, zihinlerimizi Kur’an-ın nuru ile aydınlatmalıyız”

 

Öğüt alınması için gönderilen Kur’an'ın hiç şüphesiz okunması ve anlaşılması gerektiğine işaret eden Açıklamada, “Hayatlar O’nunla yön bulmalı, günler ve geceler O’nunla nurlanmalıdır. Zaman geçtikçe gençleşen bu kitap, her Müslümanın ana gündemini teşkil etmelidir. Gündemin sürekli değiştiği, zihinlerin dünyevileştirilmeye çalışıldığı bu modern zamanda, gündemimizi Kur’an'la tayin etmenin, zihinlerimizi Kur’an'ın nuru ile aydınlatmanın gereğini anlamalı ve tüm çaba ve gayretlerimiz bu doğrultuda olmalıdır. Kur’an’ın sönmez ve söndürülemez bir güneş olduğunu tüm dünyaya haykıran Üstad Bediüzzaman’ın derdini dert edinen Kur’an Nesli Platformu, kurulduğu günden beri çalışmalarını, adına yaraşır bir şekilde, Kur’an ile beslenen bir neslin yetişmesi, Kur’an'ın okunması ve anlaşılmasında teksif etmiş ve birçok organizasyona imza atmıştır.”

 

Sınav tarihi ve kategoriler

 

Açıklamanın devamında“Kur’an ile olan bağımızı kuvvetlendirmeyi, herkesin bildiği ve en sık okunan surelerin daha iyi anlaşılmasına vesile olmak gayesiyle, iki ayrı kategoride Türkiye Geneli Meal Sınavı düzenlenecektir. Gerçekleştireceğimiz bu sınavda 29. ve 30. cüzlerle beraber, Yasin ve Hucurat sureleri ve Kur’an'da geçen Peygamber dualarının yer aldığı 3 bölümden oluşan “Kur’an Nesline Kur’an Pınarı” adlı kitap esas alınacaktır. Sınav başvuru tarihleri 17 Ekim-17 Kasım arası olup, sınav  11 Aralık Pazar günü saat 10.30’da gerçekleştirilecektir. Sınavda,16 yaşına kadar olanlar (2000 yılı ve üstü) 1. kategoride, 17 yaş ve üstü (1999 ve öncesi) olanlar ise 2. kategoride yarışacaktır. 1. kategoride yer alanlar kitabın ilk iki bölümünden, 2. kategoride yer alanlar ise kitabın tümünden sorumlu tutulacaktır. Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiye, www.kurannesliplatformu.com ve www.mealsinavi.com internet adreslerinden ulaşılabilir.”

 

 

Dereceye girenlere başta umre olmak üzere birçok ödülün verileceği sınava, yediden yetmişe bay bayan herkes davet edildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum