Advert
as

Yatırım Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Yatırım Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Tarıma Dayalı Yatırımlar 11. Etap hibe başvurularının başlamasından sonra bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

 

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Tarıma Dayalı Yatırımlar 11. Etap hibe başvurularının başlamasıyla beraber Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından program hakkında Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Üretici ve yatırımcıların ilgi gösterdiği toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, BİNTSO Başkanı Erkan Çalbay, ESOB Başkanı Ali Bayram, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Bingöl Yatırım Destek Ofisi Temsilcisi İsa Telimen, KOSGEB Müdürü Naci Özdemir ve tarımsal örgütlerinin başkanları katıldı.

 

Toplantı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım’ın konuşmasıyla başladı. İl Müdürü Yıldırım; programın amacının kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması olduğunu belirtti.

 

Devamında “‘gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik yatırımlara yönelik olarak hazırlayacakları hibe başvurularının il ve bakanlık düzeyinde değerlendirilmeleri sonucunda uygun bulunanlar programa alınacak ve hibeye esas proje tutarlarının % 50’si hibe desteği olarak program bütçesinden karşılanacaktır’ dedi. ‘İlimizde bu güne kadar toplam 81 proje uygulama aşaması tamamlandığını ve bu projelerin toplam tutarlarının 60 milyon TL olduğu, Bakanlığımız tarafından yaklaşık 30 milyon TL hibe ödemesi yapıldığını” belirtti.

 

İl Müdürü Mehmet Yıldırım’ın konuşmasından sonra İl Proje Yürütme personeli tarafından katılımcılara program hakkında sunum yapıldı. Sunumdan sonra katılımcılarla soru cevap faslına geçilerek toplantı sona erdi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum