Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Binpınar Su arasında imzalanan eğitimde işbirliği protokolü kapsamında, ilçede LGS yerleştirmelerinde %7’lik dilime giren ve ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilere ile yükseköğretim öğrencilere burs desteği sağlanıyor.
Binpınar Su, başarılı öğrencilere her yıl sekiz ay
boyunca burs vermeyi sürdürüyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılında Sabiha
Bahçıvan Fen Lisesi’nde öğrenim gören 13 öğrenciye burs veren şirket, 2025-2026
eğitim öğretim döneminde ise toplam 21 öğrenciye aylık 1.500 TL’den sekiz ay
süreyle burs desteği sağlayacak.
Yükseköğretim öğrencileriyle birlikte yaklaşık 300 öğrenciye burs imkânı sunduğu belirtilen Binpınar Su Şirketi, Solhan’da eğitime önemli katkılar sunmaya devam ediyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi, yaptığı açıklamada; Binpınar Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tütünen’e, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdurrahman Doğu'ya, Mahmut Demir'e, Özkan Bingöl’e ve Binpınar Su ailesine teşekkür ederek, “Eğitime verdikleri bu destekle öğrencilerimizin geleceğine ışık tutuyorlar. Kendilerine çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.