Advert
as

Vergi Borcu Yapılandırmasında Süre Uzatıldı

Vergi Borcu Yapılandırmasında Süre Uzatıldı

Vergi alacaklarının yeniden yapılandırılma süresinin 31 Ekim tarihinden 25 Kasım tarihine uzatıldığını açıkladı.

 

 

 

Vergi borcu yapılandırması uygulamasında son başvuru tarihi 31 Ekim’den 25 Kasım’a uzatıldı.

Milyonlarca kişinin kamuya olan borçları için getirilen yapılandırma imkanı büyük ilgi görürken, Başbakan Binali Yıldırım Yıldırım, 31 Ekim’de sona ereceği açıklanan vergi alacaklarının yeniden yapılandırmasına ilişkin başvuruların 25 Kasım’a kadar uzatıldığını bildirdi.

 

Yapılandırmada ana paranın tahsilinden vazgeçilmiyor. Ancak gecikme faizi ve cezası silinip, bunun yerine enflasyona (Yİ-ÜFE) göre güncelleme yapıldığı için, ödenmesi gereken toplam tutar düşüyor. Ayrıca peşin ödemeyi tercih edenlere ekstra indirim yapılıyor. İlk kez bu yapılandırma yasasında sağlanan imkan ile peşin ödemeyi tercih edenler, enflasyon tutarının da yarısını ödüyor. İsteyene taksit seçeneği de var. 6, 9, 12, 18 taksitten biri tercih ediliyor ve 2 ayda bir ödeme yapılıyor.

 

Yapılandırma yasası ile vergi cezası olanlara da önemli fırsat tanınıyor. Dava açma süresi geçmemiş ya da vergi mahkemesinde dava açılmış ama henüz sonuçlanmamış mükellef için cazip bir imkan sağlanıyor. Buna göre; vergi ceza ihbarnamesi alan mükellef; dava açmazsa ya da açılmış davayı geri çekerse, kesilmiş olan bütün cezaları silinecek ve vergi aslının da sadece yüzde 50’sini ödeyecek. Kişi, yarısı silinen vergi borcunun kalan yüzde 50’sini ve hesaplanan enflasyon tutarını, 18 taksitte, 36 ay vadeyle ödeme imkanına da sahip olacak.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum