Advert
as

Solhan’da 29 Ekim Törenleri Yapıldı

Solhan’da 29 Ekim Törenleri Yapıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü nedeniyle kapalı spor salonunda tören düzenlendi.

 

 

 

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün kapalı spor salonunda düzenlenen törene Kaymakam Fatih Okumuş, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Güler, Solhan Belediye Başkan Vekili Mahmut Tütünen, kurum amirleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende, İstiklal Marşının okunmasının ardından törende katılanları selamladıktan sonra Kaymakam Fatih Okumuş yaptığı konuşmada,  “ Cumhuriyet, devlet başkanının dolaylı ya da doğrudan seçmen tarafından belirlendiği seçildiği, hükümetin de seçimler aracılığıyla oluşturduğu rejim demektir.

Ülkemizin mevcut Cumhuriyet rejimi 93 yıllık, olgunlaşan yerleşen ve demokratikleşen bir rejimdir.

Sizler geleceğin ve gelecek nesillerin mimarlarısınız Cumhuriyet rejimi; özgürlüğüne düşkün; özgüveni yüksek, donanımlı, evrensel değerlerle barışık dünyadan haberdar, birkaç yabancı dil bilen, katılımı ve hesap soran vatandaş, yurttaş, birey ile anlamlı  hale gelir ve daha da insan odaklı olabilir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” prensibiyle Bu minvalde Türkiye Cumhuriyetimiz bütçesinin en büyük birinci kısmını eğitime, en büyük ikinci payı sağlığa ayırmaktadır. Sizlerin Cumhuriyetin 100. Yılında bu topraklara gelişimizin 1000. Yılında olan bir arada, birlik beraberlik içinde huzur ve refah içinde bir arada hep beraber olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyor, bu  vatan için toprağa düşen her bir yiğidi rahmetle anıyor, sizleri saygıyla selamlıyor. “şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından, günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okundu. Şiirlerin ardından halkoyunları ekibi sahneye çıktı. Halkoyunları ekibinin gösterisinin akabinde yarışmalar yapıldı. 3000 metre Kros Yarışmasında İmam Hatip Lisesi’nden Halit Çakar birinci, Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Emircan Üçkaç ikinci, Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Nihat Birgin üçüncü oldu. Halat Çekme Yarışmasında Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi kazandı. Kaşıklı Yumurta Yarışında İmam Hatip Kız Lisesi’nden Deniz Özdağ birinci, Öğretmen Veli Tuğa Ortaokulu’ndan Mihriban Gündüz ikinci, Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan Dilan Karcı üçüncü oldu.  4x1000 metre bayrak yarışında, İmam Hatip Erkek Lisesi kazandı. Çuval Yarışında ise Ersin Ateş Orta Okulu’ndan İlyas Özden birinci, Atatürk Ortaokulu’ndan Akif Tügen ikinci, Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan Ömer Kuşak üçüncü oldu.

Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler hediyeler verildi. Program geçiş töreni ile sona erdi.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum