Advert
as

Başkan Canlı’dan "Kızılay Haftası" Açıklaması

Başkan Canlı’dan

Solhan Kızılay Şube Başkanı Eşref Canlı, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

 

 

Her yıl 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında tüm yurtta kutlanan Kızılay Haftası bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kızılay bilincinin oluşturulması için yoğun çaba harcadıklarını belirten Solhan Kızılay Şubesi Başkanı Eşref Canlı, “Kızılay’ın ülke adına sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından ‘Kızılay Haftası’ büyük önem taşımaktadır” dedi.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren Türk Kızılayı Şubeleri’nin çeşitli etkinliklerle Kızılay Haftası’nı kutladığını dile getiren Başkan Canlı, “Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek, gerçekleştirdiği yenilikleri ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirme imkanı sunması açısından önemlidir. Türk Kızılay’ı gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine ihtiyaç duymaktadır. Türk Kızılayı’nın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve ‘Kızılaycılık’ ruhudur. Türk Kızılayı 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 148 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılayı, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır. Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olur. Yerleşim sistemleri, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletir. Türk Kızılayı’nın çalışmaları zamanla sınırlı değildir. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. Bu sebeple Kızılay’a gösterilen ilgi de bir hafta ile sınırlı kalmamalıdır. Unutulmaması gereken Kızılay’ın hepimizin olduğu, hepimizin bir gün Kızılay’a ihtiyacı olabileceği gerçeğidir. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların doğru araçlar ile halkımıza aktarılması bu çalışmaların devamlılığına büyük katkı sağlayacaktır. Kızılay'a destek olan tüm bağışçılarımıza, yardımseverlerimize bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum. " dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum