Advert
as

Kaymakam Okumuş, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kaymakam Okumuş, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kaymakam Fatih Okumuş, encümenlerle birlikte köylerdeki sorunlar için köy muhtarlarıyla dönem sonu genel bir değerlendirme toplantı düzenledi.

 

 

İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, encümenlerle birlikte mahalle ve köy muhtarının katılımı ile Köylere Hizmet Götürme Birliği Dönem Sonu toplantısında bir araya geldi.

 

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Kaymakam Fatih Okumuş, İl Genel Meclis üyeleri Tayyip Kaya, Abdurrahim Sayılı, KHGB Müdürü Hamit Çapın ile Köy muhtarları katıldı.

 

Toplantıda köylerde yaşanan sorunlar hakkında muhtarları dinleyen Kaymakam Okumuş, köylerin genel sorunlarının başında içme suyu ve yol sorunu olduğunu belirterek, köylerdeki sorunların en kısa zamanda çözümü için çalışacaklarını söyledi.

 

Kaymakam Okumuş, “Birliğimizin bu dönemde 16 iş programı vardır. ilk sırada Arslanbeyli  Kapaklıdere Mezrası vardı, bu işimiz yarıda kaldı. Asmakaya Karatay mezrasının işi yapılacak. Daha yapılmadı. Demirkapı Köyü Derindere mezrası yolu yapılacak o da yapılmadı. Dilektepe Liç Mezrası, Elmasırtı  Deremalon Mezrası işi yapıldı. Gençtavus’un 2 km’lik yolu vardı, 9 km’lik yol yapıldı. Murat köy yolu yapıldı. Oymapınar yolu yapıldı. Sükyan köy yolu ve mezrasındaki yol yapıldı. İş programında Kırık Köyü yolu, Şimşirpınar Çıkrıklı mezrasının yolu ile Asmakaya, Eşmetaş ve Demirkapı işleri duruyor. İlçe özel idaresinin 16 işinden 11’i yapıldı. 5 işimiz kaldı. inşallah hava şartlarına göre bu işleri 1,5 yada 2 ay içinde bitireceğiz.”dedi.

 

Solhan’da yapılması gereken toplam 41 iş için Vali Beye başvurduğunu aktaran Okumuş,” İl Özel İdaresi Meclisi 41 işimizi 16’ya düşürdü. İşten anlayan teknik elemanlar ‘41 iş için 3-4 sene alır’ dediler. Bundan dolayı mecburen 16 işe düşürüldü. Bu 16 işi sene sonu bitirirsek geriye 25 işimiz kalacak. Bu 25 iş için ise Şubat veya Mart’ta programa alacağız. “dedi.

 

Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı dilek ve temenniler ile son buldu.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum