Advert
as

Vali Köşger:"Hüznümüz Dağlardan Büyük"

Vali Köşger:

PKK’nın döşediği bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Uzman Onbaşı Lokman Dargın’ın cenaze töreninde konuşan Vali Köşger, “Bu hafta bizim için tam bir hüzün haftası. Hüznümüz dağlardan büyük.” dedi.

 

 

 

PKK ile mücadele harekatı kapsamında Tunceli’nin Pülümür ilçesi kırsalında devam eden ‘Şehit J.Asb.Kd.Çvş. Metin Kıldış-5’ operasyonu esnasında örgüt mensupları tarafından Kiğı ilçesinde haince tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu J.Uzm.Onb. Lokman Dargın hayatını kaybetti.

 

Dargın için Bingöl DHMİ Havalimanı’nda resmi tören düzenlendi. Törene Dargın’ın ailesi, Vali Yavuz Selim Köşger, kamu kurum müdürleri ve askeri erkan katıldı.

 

Diyarbakır'ın Silvan nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Dargın’ın Türk Bayrağına sarılı naaşının katafalka konulmasıyla başlayan törende konuşan Vali Köşger, “Bu hafta bizim için tam bir hüzün haftası. Gamımız, hüznümüz, kederimiz dağlardan büyük. Hüznümüzü ifadeye kelimeler kifayetsiz. Son beş günde 4 vatan evladını Bingöl’de şehit verdik. Şehitlerimizin ikisi Diyarbakırlı,  biri Tokatlı, biri de Maraşlıydı. Bu bize şunu gösteriyor; bu kahpeler, bu vatana kast eden alçaklar milletin herhangi bir kesimi ile ilgili bir kaygıları yok. Bunlar, kendilerini maşa olarak kullanan emperyalist güçlerin çıkarı dışında başka hiçbir şeye hizmet etmiyorlar. Bu aynı zamanda bize şunu da gösteriyor; Mücadelenin yoğunlaşarak devam ettiğini, bunlara yaşam alanı bırakmama konusunda kararlılığımızı da gösteriyor. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Millete kasteden bu alçaklar da kahrı perişan olsun” dedi.

 

 

İl Müftüsü Mecit Can tarafından okunan duanın ardından, Dargın’ın naaşı son yolculuğu için memleketine uğurlandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum