Advert
as

Bingöl'de Toplantı ve Yürüyüş Yasağı

Bingöl'de Toplantı ve Yürüyüş Yasağı

Bingöl merkez ve ilçelerinde bir hafta boyunca yapılması planlanan her türlü toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, miting, stant açma gibi etkinlikler valilik tarafından yasaklandı.

 

 

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, OHAL kapsamında şehir genelinde kapalı ve açık yer toplantıları ve yürüyüşler ile basın açıklaması, oturma eylemi, kepenk kapatma, çadır kurma, stant açma, halk toplantısı adı altında yapılacak her türlü etkinliklerin yasaklandığı belirtildi.

 

Yasağın 13 Kasım Pazar günü saat 24:00'de kadar geçerli olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, "Terör örgütleri ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast eden eylemlerini çok farklı yol ve yöntemlere başvurarak sürdürmektedirler. Bir yandan yollara el yapımı patlayıcı döşemek, güvenlik kuvvetlerimize ve masum vatandaşlarımıza karşı silahlı saldırıda bulunmak gibi terörist yöntemler kullanırken öte yandan Anayasa ve Yasalarla güvence altına alınan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri gibi temel hak ve hürriyetleri de terör örgütleri tarafından istismar edilmektedir.  

 

Bu bağlamda İlimizde genel güvenliğin asayiş ve kamu düzeninin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun "Şiddet Hareketlerinde Alınacak Tedbirler" başlıklı 11. maddesinde tanımlanan yetkiye dayanılarak Bingöl İli genelinde kapalı ve açık yer toplantıları ve yürüyüşler ile basın açıklaması, oturma eylemi, kepenk kapatma, çadır kurma, stant açma, halk toplantısı adı altında yapılacak her türlü etkinlikler  ile toplantılar ve gösteri yürüyüşleri 13 Kasım 2016 tarihi saat 24:00'a kadar yasaklanmıştır." denildi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum