Advert
as

Rektör Çapak’ın ‘Düşünce Geleneğimizde Mantık’ Kitabı Çıktı

Rektör Çapak’ın ‘Düşünce Geleneğimizde Mantık’ Kitabı Çıktı

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın ‘Düşünce Geleneğimizde Mantık’ isimli kitabı çıktı.

 

 

Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın 13 makalesinden oluşan ‘Düşünce Geleneğimizde Mantık’ isimli kitabı, çeşitli akademik dergilerde yayımlanan ve sempozyumlarda sunulan makalelerden oluşuyor.

Daha önce, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından basılan Mîzânu’l-Ukûl ve Ali Sedâd’ın “Mizânu’l-Ukûlfi’l-Mantık ve’l-Usûl” (Mantık ve Metedoloji) isimli eserlerin editörlüğünü yapan Prof. Dr. İbrahim Çapak, akademik dergilerde yayımlanan ve sempozyumlarda sunduğu bildirilerle 13 makaleden oluşan ‘Düşünce Geleneğimizde Mantık’ kitabı da çıktı. Ensar Neşriyat tarafından basılan kitap, 351 sayfadan oluşuyor. 

Kitap Hakkında

 ‘Düşünce Geleneğimizde Mantık’ eserinde yer alan makaleler, daha önce çeşitli akademik dergilerde yayımlanan veya sempozyumlarda sunulan toplam 13 makaleden oluşuyor. Eserde yer alan "Kıbrıslı Zenon ve Stoa Okulu" ile "Süryanilerin Mantık İlmine Katkıları" isimli makaleler, mantık ilminin İslâm dünyasına geçmeden önceki durumunu tespiti açısından da önem arz ediyor. Mantık ilminin sistemleştiricisi olan Aristoteles'ten sonra Stoacıların özellikle şartlı önerme ve şartlı kıyas hakkındaki görüşleri, Müslüman mantıkçılar tarafından da çok ilgi görmüştür.

Söz konusu makalelerin yanı sıra meşhur İslam âlimlerinin mantık hakkındaki görüşleri de kitapta yer almaktadır. Bunlardan bazıları İmam Şafii ve Mantık, İbn-i Hazm’ın Mantık Anlayışı, Seyfeddin Âmidî'nin Mantık Anlayışı ve Eş’ari Gelenekte Mantıktır.

 

Tüm seçkin kitapçıların raflarında yerini alan ‘Düşünce Geleneğimizde Mantık’ kitabı, internet üzerinden de temin edilebiliyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum