Advert
as

BÜ Öğrencilerine ‘Akademik ve Mesleki Gelişim’ paneli

BÜ Öğrencilerine ‘Akademik ve Mesleki Gelişim’ paneli

Bingöl Üniversitesi Sosyoloji Kulübü tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda, Akademik ve Mesleki Gelişim Paneli düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen ve Sosyoloji Bölümü öğretim elemanları ile Sosyoloji ve Felsefe Bölümü öğrencilerinin katıldığı  panelde, mezun olduktan sonra iş olanakları, çalışma şartları ve mesleki sorunları masaya yatırıldı.

Sosyoloji bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. M. Cengiz Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Maide Gök’ün  konuşmacı olarak katıldığı panelde, sosyoloji ve felsefe bölümü öğrencilerinin akademik-mesleki gelişimlerine yönelik konuların üzerinde durulurken, öğrencilerin öğrenim sürecinde veya ilgili bölümlerden mezun olduktan sonra iş olanakları, çalışma şartları ve mesleki sorunları ele alındı.

Yüksek lisans ve doktora, Erasmus, Farabi, Mevlana programları, aile danışmanlığı, dershanecilik, KPSS, ALES, YDS sınavları ve ÖYP ile YLSY gibi programlar hakkında bilgi verilerek, öğrencilerin bu konular hakkındaki sorularına cevap verildi.

 

Panel konuşmalarında, mesleki gelişimin fırsatlarına dikkat çeken öğretim elemanları, planlı ve hedefli çalışmanın, mesleğin inşasında önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, mesleki konularda çözüm önerilerinde bulundular.   (İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum