Advert
as

Solhan Semalarında Model Uçaklar

Solhan Semalarında Model Uçaklar

Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Model Uçak Kursu ile birlikte yaptıkları uçakları Solhan semalarında uçurdular.

 

 

Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin talebi üzerine Türk Hava Kurumu Bingöl Şube Başkanlığı tarafından, Model Uçak Kursu eğitim ve uygulaması yapıldı. 16 öğrencinin katıldığı ve 5 gün süren kursta öğrenciler Ata Model Uçak yapımı için ter döktü. Eğitmenliğini THK Bingöl Şube Başkanı Ahmet Kıtay tarafından yapılan kursa katılan öğrenciler, eğitimleri dışında alternatif etkinlik de yapmış oldular.

 

Sabır ve el becerisi gerektiren model uçak yapımını başarıyla tamamlayan Solhan Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri, Ata Model Uçak Sertifikası almaya da hak kazandılar. Model uçaklarını tamamlayan öğrenciler, daha sonra meslek yüksekokulunun bahçesinde uçaklarını uçurdular. Kursa katılan öğrenciler bir sonraki aşamada Flamingo Model Uçak Kursunu talep edeceklerini ifade ettiler.

 

Türk Hava Kurumu Bingöl Şubesi Başkanı Ahmet Kıtay, daha önce de Bingöl'de çeşitli kurslar düzenlendiğini belirterek, "Bingöl Üniversitesi ile işbirliğimiz devam etmektedir. Daha önce Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu düzenlemiş olup, kurs kapsamında Ata ve Flamingo Model Uçakları ile Serbest Model Uçak Başlangıç Kursunun malzemeleri THK tarafından ücretsiz olarak karşılanmıştı. Önümüzdeki günlerde Solhan Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerine yönelik Flamingo Model Uçak Kursu da düzenleyebiliriz” dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum