Advert
as

‘Kayıtlı İstihdamın Teşviki’ Eğitim Programları Başladı

‘Kayıtlı İstihdamın Teşviki’ Eğitim Programları Başladı

Solhan Belediyesi tarafından kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi ve kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla başlatılan eğitim programları devam ediyor.

 

 

 

Bölgede kayıtlı istihdamı teşvik etmeye yönelik bilincin geliştirilmesi ve farkındalık faaliyetlerinin artırılması ile kayıt dışı istihdamın olumsuz etkileri konusunda bilinçlendirme çalışmaları eşliğinde duyarlılığın geliştirilmesi böylece kayıt dışı ekonomiden kayıtlı ekonomiye geçişe katkıda bulunulması

amacıyla başlatılan eğitim programları Solhan Belediyesi ile Solhan Sosyal Güvenlik Merkezi işbirliğiyle ilk toplantı Cumartesi günü Konak Otel’ de başladı.

 

Kurum personeline yönelik 3 gün süren, kurumlarda kayıtlı istihdama yönelik duyarlılık geliştirmek için özel ve resmi kuruluşların 30 personeline verilecek eğitimin ikinci gününde ise Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleşti. Pazartesi günü (bugün) saat 16.00 itibariyle Halk Eğitim Merkezi Konferans salonundaki eğitim sona erecektir. 

 

Fırat Üniversitesinden Yrd. Doç Dr. Atilla Yücel ile Yrd. Doç Dr. Selim Gündüz tarafından kurum personellerine Kayıtlı istihdam noktasında kurumlar arası işbirliğinin önemi, Kayıtdışı istihdamın ülke ekonomisine zararları, 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu, Kayıtdışı istihdam sağlayanlara yönelik yasal yükümlülükler, 4857 sayılı iş kanunu, Kayıtlı İstihdama yönelik destekler ve teşvikler eğitim konularında sunum yapıldı.

 

Proje Uzmanları,” Bu faaliyetinin seçilmesinin nedeni her kurumda, kayıtdışı istihdamın zararları, kayıtlılığın avantajları, sağlanan destekler ve Sosyal güvenlik mevzuatı konusunda yetişmiş personelin olmasının kayıtlı istihdamı arttıracağı düşüncesidir. Mevcut yasal yükümlülükler her kuruma kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda belirli yükümlülükler yüklemektedir. Bilgilendirme koordinasyon ve veri paylaşımının yasal bir zemine kavuşması, bu yönde kamu kurum ve kuruluşları ile bankalarla protokoller yapılması bu süreci desteklemektedir. Ancak söz konusu kurumlara herhangi bir eğitim verilmemiş olması eksik kalan noktadır. Projemizle bu eğitim ihtiyacı karşılanacaktır.”ifade edildi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum