Advert
as

‘Kayıtlı İstihdamın Teşviki’ Eğitimleri Devam Ediyor

‘Kayıtlı İstihdamın Teşviki’ Eğitimleri Devam Ediyor

Solhan Belediyesi tarafından kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi ve kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla başlatılan eğitim programı Kültür Merkezinde yapıldı.

 

 

Bölgede kayıtlı istihdamı teşvik etmeye yönelik bilincin geliştirilmesi ve farkındalık faaliyetlerinin artırılması amacıyla sektör bazında verilen 10 eğitim programın ilki Solhan Kültür Merkezinde yapıldı.

 

Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’ın katıldığı program; İl Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile muhtar azalarına yönelik olarak düzenlendi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Nihat İnan,”Projemizin genel amacı, ilimizde ve özellikle İlçemizde kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi ve kayıtlı dışı istihdamın azaltılmasına katkı sağlanması. Kayıtlı istihdamı teşvik etmeye yönelik bilincin geliştirilmesi ve farkındalık faaliyetlerinin artırılması ile Kayıt dışı istihdamın olumsuz etkileri konusunda bilinçlendirme çalışmaları eşliğinde duyarlılığın geliştirilmesi böylece kayıt dışı ekonomiden kayıtlı ekonomiye geçişe katkıda bulunulması hedeflenmektedir.  Projemizde birçok faaliyet ve etkinlik bulunmaktadır. Bu faaliyetlerinden biride Sektör bazında seminerler yapılmasıdır. Bu kapsamada Sanayi esnafı, muhtarlar, çiftçiler, serbest meslek sahipleri, şoförler  vb. gruplara yönelik 10 seminer verilecektir. Bu seminerde İl Meclis üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle ve köy Muhtarları ile muhtar azalarına yönelik olarak düzenlenmiş  bulunmaktayız. Seminerimizin verimli olmasını umut eder, katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, Saygılar sunarım.”dedi.

 

Yrd. Doç Dr. Atilla Yücel, Yrd. Doç Dr. Selim Gündüz ile Solhan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Hikmet Baba tarafından kayıtlı istihdamın önemi ve uzun vadede karlılığı, Kayıtlı istihdam noktasında kurumlar arası işbirliğinin önemi, Kayıtdışı istihdamın ülke ekonomisine zararları, 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu, Kayıtdışı istihdam sağlayanlara yönelik yasal yükümlülükler, 4857 sayılı iş kanunu, Kayıtlı İstihdama yönelik destekler ve teşvikler eğitim konularında sunum yapıldı.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum