Advert
as

Siyer Sınavı Başvuruları Başladı

Siyer Sınavı Başvuruları Başladı

Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi yarışmasının başvuruları başladı. Başvurular 4 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek.

 

 

Anadolu Gençlik Derneğinin geleneksel hale getirdiği “Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi yarışması bu yıl ortaokulların katılımı ile genişletildi. Geçtiğimiz yıl liseler arasında yoğun bir katılımla düzenlenen siyer-i nebi yarışması başvuruları başladı. 4 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek başvurular için AGD il ve ilçe temsilciliklerini ya da www.efendimizinizinde.com sitesini ziyaret etmek yeterli. Sınav 17 Aralık 2016 tarihinde Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılacak.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından gençlere Peygamber Sevgisi aşılamak ve O’nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışma, tüm Türkiye’de olduğu gibi, Bingöl ve ilçelerinde tüm lise ve ortaokullarına dönük olarak yapılacak. Altın ödüllerinin yanı sıra sürpriz ödüllerinin verileceği, Peygamberimizi anlatan kitaptan hazırlanacak sorularla çoktan seçmeli sınav yapılacak. Yarışma hakkında bilgiler veren Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şube Başkanı Vahdettin Altınova tüm ortaokul öğrencilerini ve liseli gençleri bu yarışmaya davet etti. Başkan Altınova; “Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçek gibidir. Bizim için hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir. Fidanlar erken yaşlarda nasıl eğilirler ve şekil alırlarsa gençlerimiz de ortaokul ve lise çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri yaşamlarına aksettirirler. Ülkemiz gençliğinin içerisinde bulunduğu durum ortadadır. Gençlerimize bulundukları konumu, kendilerine kalan mirası ve gidecekleri rotayı vermek için yarışmamız çok önemlidir. Anadolu Gençlik Derneğimizin bu Türkiye geneli Siyer-i Nebi Yarışması hedefi doğrultusunda, Peygamberimizin hayatını gençlerimizin örnek alması son derece mühimdir. Yapacağımız yarışma bir nebze de olsa hayatın bitmeyen hengamesinde öğrencilerimize ulaşmakta önemli bir adımdır.” dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum