Advert
as

'Halkımız Avlanma Konusunda Bilinçsiz'

'Halkımız Avlanma Konusunda Bilinçsiz'

Av döneminde yeteri kadar denetim yapılmadığını belirten, Bingöl Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı, vatandaşların avlanma konusunda bilinçsiz olduğunu söyledi.

 

 

Bingöl Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Salim Bazencir ise, av döneminde yeteri kadar denetim yapılmadığı için kaçak ve bilinçsizce yapılan avlanma sonucu doğa katliamı yaşandığını belirtti.

 

Av sezonunun başlamasıyla beraber bilinçsiz avlanmalar yüzünden doğanın tahrip edildiğini belirten Bazencir, yetkililerin bilinçsiz avlanma yapan kişilere karşı ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

 

Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde yeteri kadar ekip ve ekipmanın olmadığını söyleyen Bazencir, 'Yetkililerin yeteri kadar ilgilenmemesi, halkımızın bu konuda bilinçsiz ve duyarsız olması bizi zora sokuyor. Bingöl ve civarında tavşan ve keklik gibi hayvanlar 11’inci aydan sonra yağlanıyor ve semiz hale geliyor. Ama halkımız yaz aylarında tavşan ve keklik avına çıkıyor, böylece verimsiz avlanmaya sebep olduğu gibi bu hayvanların yok olmasına neden oluyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

Avlanma konusunda yapılan şikayetlere yetkililerce yeteri kadar cevap vermede geç kalındığını illeri süren Bazencir, “Ekip ve ekipman eksikliğinden dolayı ilçelerden gelen şikayetlerin değerlendirilmesi gidip yerinde incelenmesi konusunda geç kalınıyor. Bu sorunun çözülmesi için gerekli işlemlerin yapılması ve yeni ekiplerin oluşturulmasını istiyoruz. Özellikle de ilçelerde bu ekiplerin oluşturulması önem arz etmektedir.” diye konuştu.

 

Kiğı ilçesine bağlı Çanakçı köyünde ikamet eden vatandaşlar, köylerine avcı sıfatıyla gelen kişilerin bilinçsizce avlanma yaptığını belirterek, yetkililerden denetimleri arttırmalarını istediler. 

 

Av sezonu başlamasıyla beraber bölge köylerde gece ve gündüz tanınmadık araçlarla silahlı kişilerin bölge köylerinde sık sık rastlanmaya başlandığını söyleyen Fatih Akyüz, “Bilinçsiz, keyfi avcılığa karşı olduklarını, Elazığ’dan, Bingöl merkezden gelip bu bölgede avlanan insanlara karlı tepkimizi bölge halkı olarak göstermeli ve şikâyet etmeliyiz.” diye konuştu.

 

 

Bingöl il Orman Müdürlüğünü, İlçe Kaymakamlığı ve Valiliğin bilinçsiz avlanmaya karşı duyarsız kalmamasını isteyen Akyüz, 'Bölgede Keklik ve tavşan kalmadı. Kiğı bölgemizde doğal dengeyi bozan bu avcı kılıklı insanlara fırsat verilmemelidir. Keklik bırakmadılar. Yaz aylarında tırtıl istilası başlıyor. Kene olaylarına karşı tek önlem keklik olduğu biliniyor. Bölge halkı olarak bu tür avcıları gördüğümüz yerde engellemeliyiz, bu korsan avcılara karşı şikâyet haklarımızı kullanırken yetkili organların da hak ettiği cezaları vermelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum