Advert
as

Öğretmenler Günü Kutlandı

Öğretmenler Günü Kutlandı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü” Solhan’da çeşitli etkinliklerle kutladı.

 

 

24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Solhan’da çeşitli etkinlikler düzenledi. İlk tören Hükümet Konağı bahçesinde yapıldı. Daha sonraki program ise Solhan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Düzenlenen törene Kaymakam Fatih Okumuş,  Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, kurum amirleri, okul idarecileri ile öğretmenler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş,”Ülkemizin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki huzur ve sosyal barışın sağlanmasında, bireylerin sosyalleşmesi ve toplumsal hayata hazırlanmasında, toplumun kültür değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında sizlerin başrolü oynamaları beklenmektedir.

Yeni nesillerin niteliği de hiç kuşkusuz onu yetiştiren siz değerli öğretmenlerin niteliği ile özdeş olacaktır. Zaten ”ektiğini en geç biçen çiftçi öğretmendir”. Özdeyişi de bu geçeği oldukça güzel bir biçimde ortaya koymaktadır. Kısacası sizler, insan mimarı, insanın kişiliğini biçimlendiren birer sanatkârsınız. Bireylerin toplum ve dünyadaki değişme ve gelişmelere ayak uydurabilecek ve katkıda bulunabilecek bir biçimde yetiştirilmeleri gerekir. Bu da iyi bir eğitim sisteminin yanında, nitelikli bir öğretmen kadrosu ile sağlanır. Öğretmenlik, sadece okul sınıf ortamında öğrencilerle değil, okul dışında veliler ve toplumla da iç içe olan bir meslektir. Öğretmen özellikle hizmet verdiği bölge ve toplum yapısı,  kültürü de dikkate alındığında kendisinden beklentiler de değişebilmektedir. Şöyle ki, küçük bir köy ya da mezradaki bir öğretmen “köyün en önde gelen, en prestijli” kişisidir. O bölge için öğretmen “her şeyi bilendir”. Bununla birlikte öğretmen mezra, köy, kasaba ve şehir ayrımı yapılmaksızın nerede çalışırsa çalışsın öğretmenlerin en çok muhatap oldukları insan grubu kuşkusuz öğrencilerdir. Öğretmenlerin bu kitle ile birliktelikleri ve ilişkileri, okul yaşamında ve sonrasında yıllarca sürebilmektedir. Mesleğimizin doğası gereği bu ilişkiler, duygusal yönü de ağır basan ilişkilerdir. Örneğin, hemen hemen hepimizin unutamadığı bir öğretmeni ve özellikle ilk öğretmeni vardır. İlk öğretmenlerimizi hep adıyla yaşadığımız anılarıyla ve tatlı hatıralarıyla hatırlayabilmekteyiz.

Okullarda Değerler Eğitiminin Gereği Günümüz dünyasında, akademik başarı kadar, huzurlu bir hayatın vazgeçilmezi haline gelen, dürüstlük, saygılı olma, ahlaki değerlere uyma, rahat iletişim kurma, insan ilişkilerine özen gösterme, nezaket kurallarına uyma. İnisiyatif kullanma, iş disiplini, temizlik, düzen vb. kavramlar da ön plana çıkmaktadır. Birey bir bütün olarak ele alınmakta, insanı insan yapan özelliklerin geliştirilmesine çaba harcanmaktadır. Bu vesileyle sizlerin ve memleketimize üstün hizmetleri geçmiş tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım. “dedi.

 

Son olarak kürsüye çıkan Kaymakam Fatih Okumuş,” Fedakârlıkları bol olan, bütün milletin topyekun yetişmesinde büyük emeği olan siz öğretmenlerimize ne kadar iltifat etsek de üzerimizdeki emeğe karşılık gelemeyeceğini itiraf etmek gerekir. İltifatın ötesinde ortada mevcut bir de hakikat vardır. Devlet bütçemizin aslan payını, en büyüğünü eğitim harcamaları oluşturmaktadır. Derslik başına düşen öğrenci sayısı da çok makul düzeylere inmiş, ülkemizin öğretmen ihtiyacı yok aşağılara çekilmiştir. Yapılan fiziki bina yatırımları, atanan öğretmen sayıları özellikle FATİH projesiyle eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak ciddi yatırımlar yapılmış ve halen de yapılmaktadır. Nicel işler yapılmış ve bitirilmiş bundan sonra nitel işlere vakit ayırmanın artık zamanı gelmiştir. Eskiden 20 yıl 30 yıl önceleri, öğretmen yoktu, okul azdı, imkânlar sınırlı, okumak bayağı külfetli idi; şimdilerde ise her şey bol ve bedava sunuluyor şu an okumamak külfetli, bütün bunları yapandan da bunlara sebep olandan da Allah razı olsun. İmam Gazali, hocanın talebesine duasının, anne babanın evladına olan duası hükmünde olduğunu söyler.” Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum buyurmuştur.” Hz. Ali (r.a) İlmin, bilginin tekâmül ederek bu günlere aktarılması mevcutlarının geliştirilmesi ve değiştirilmesi öğretmenlerin, araştırmacıların ve bilim adamlarının eseridir. Bu zümrenin her daim el üstünde tutulması ve maddi araçlarla cömertçe desteklenmesi gerektiği açıktır. Öğretmenlerimiz için ne yapılsa azdır, sizlerin en rahat çalışma ortamlarına kavuşmanızı canı gönülden arzuladığımı bilmenizi isterim. Siz değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü bir kez daha kutluyor, sizlere başarı, sağlık ve esenlikler diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”dedi.

 

Program, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin ant içme töreniyle sona erdi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum