Advert
as

Bingöl'de hayvan pazarı projesi hayata geçiyor

Bingöl'de hayvan pazarı projesi hayata geçiyor

Bingöl’de 6 bin 400 metrekare alan üzerine yapılacak Canlı Hayvan Pazarının faaliyete geçmesiyle birlikte Bingöl, hayvan ticareti açısından cazibe merkezi olacak.

Yeni çevre yolu üzerinde 6 bin 400 metrekare alan üzerine Canlı Hayvan Pazarı yapılıyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Bingöl hayvan ticareti açısından cazibe merkezi olacak.

Canlı Hayvan Pazarı Projesi ile ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Canlı Hayvan Pazarı yapım işi kapsamında; nizamiye binası, yıkama yeri, bakıcı evi, kaba yem deposu, karantina ahırı, pazar alanı, gübre çukuru, idari bina ve kapalı ahır üniteleri yer alacak. Canlı Hayvan Pazarı Projesi yapım işi 250 günde tamamlanıp hizmete açılacak.” dedi.

Bingöl, canlı hayvan pazarı ve canlı hayvan ticareti merkezi haline gelecek

Hayvancılığın canlandırılmasında Canlı Hayvan Pazarı’nın önemine dikkat çeken Başkan Barakazi, “Hayvancılığa dayalı bir ekonomiye sahip olan ilimizde canlı hayvan pazarının olmaması ciddi bir sıkıntıydı. Canlı Hayvan Pazarı’na ihtiyaç vardı. İhalemizi gerçekleştirdik, ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalandı. Tesisimizin faaliyete geçmesiyle ilimiz ve ilçelerinde bulunmayan hayvan pazarı ve borsası ihtiyacı karşılanmış olacak. İlimiz canlı hayvan ticareti açısından cazibe merkezi olacak ve istihdam sağlanacak. Uzun vadede Bingöl canlı hayvan pazarı ve canlı hayvan ticareti merkezi haline gelecektir. Ayrıca; kasaplık, besilik, damızlık ve kurban amaçlı hayvanların alınıp satıldıkları, gerektiğinde birkaç gün bekletildikleri yerlerin; teknik, sağlık ve hijyenik şartlara kavuşturularak, salgın hastalıklar ve paraziter hayvan hastalıklarının yayılması engellenecektir. Hayvanların sağlıklı ortamlarda alınıp satılmalarını temin edilerek bu yerlerin atıklarının çevre ve toplum sağlığına zarar vermeden bertaraf edilmesi sağlanacaktır.” diye konuştu.

İlin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak

 

Canlı Hayvan Pazarı Projesinin ilin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Başkan Barakazi, “Canlı Hayvan Pazarı; 3 bin metrekare kapalı alan, 3 bin metrekare açık alan olmak üzere toplamda 6 bin 400 metrekare alana sahip, dezenfeksiyon ünitesinden karantina binasına, satış merkezlerinden, küçük ve büyükbaş hayvanlar için park yerlerine, üstü açık kurbanlık satış padoklarından, portatif kurbanlık kesim ünitelerine, araç giriş-çıkış dezenfeksiyon tüneline kadar onlarca farklı özelliğe sahip. Canlı Hayvan Pazarı Projesi yapım işi 250 günde tamamlanıp hizmete açılacak.” şeklinde konuştu.   (İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum