Advert
as

‘Kayıtlı İstihdamın Teşviki’ Eğitimleri Devam Ediyor

‘Kayıtlı İstihdamın Teşviki’ Eğitimleri Devam Ediyor

Solhan Belediyesi tarafından kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi ve kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla başlatılan eğitim programlarına devam edildi.

Bölgede kayıtlı istihdamı teşvik etmeye yönelik bilincin geliştirilmesi ve farkındalık faaliyetlerinin artırılması amacıyla sektör bazında verilen 10 eğitim programın ikincisi ve üçüncüsü Solhan Kültür Merkezinde yapıldı.

 

Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’ın katıldığı program; şoförlere ve çiftçilere yönelik düzenlendi.

 

Yrd. Doç Dr. Atilla Yücel, Yrd. Doç Dr. Selim Gündüz ile Solhan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Hikmet Baba tarafından kayıtlı istihdamın önemi ve uzun vadede karlılığı, Kayıtlı istihdam noktasında kurumlar arası işbirliğinin önemi konularında sunum yapıldı.

 

Şoförlere yönelik sunum yapan Solhan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Hikmet Baba,” Taksi şoförü 10 günden az çalışmış ise kolay sigorta kapsamında 23 gün prim ödeyip 30 gün sigortasını tam yatırmış sayılacaktır. Taksi şoförü 10 günden fazla 30 günden az çalışıyor ise sigortası belirlenen gün kadar işvereni tarafından ödenir. Arta kalan günleri şoför kendisi dilerse 30 güne tamamlar. Tamamlamaz ise sigorta primi ödemediği günlerde sağlık hizmetinden faydalanmak için ayrıca GSS primi ödemesi gerekir. Aksi halde SGK ya sağlık sigortasından borçlanır ve sağlık hizmetinden yararlanamaz. Ayrıca primi ay bazında az yatmış olur buda prim gün sayısının daha geç dolması dolayısıyla geç emeklilik demektir. Taksi şoförü 30 gün çalışıyor ise primi eksiksiz bir şekilde işvereni tarafından ödenmek zorundadır.”dedi.

 

Çiftçilere yapılan sunumda konuşan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Hikmet Baba,” Tarımsal faaliyette bulunanlar: Kendi mülkünde, ortaklık veya kiralamak suretiyle başkalarının mülkünde, kamuya mahsus mahallerde ekim dikim, bakım, üretim, yetiştirme ve ıslah yollarıyla veya doğrudan doğruya tabiattan istifade etmek suretiyle bitki, orman, hayvan ve su ürünlerinin üretimini, avlanmasını, avcılar ve yetiştiriciler tarafından muhafazasını, taşınmasını sağlayanları veya bu ürünlerden sair bir şekilde faydalanmak suretiyle kendi adına ve hesabına faaliyette bulunanları kapsamaktadır. Tarımsal faaliyette bulunanlardan ziraat odalarına kayıtlı olanlar, ziraat odalarının bulunmadığı yerlerde ise tarım il/ilçe müdürlüklerine kayıtlı olanlar 5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin b bendinin (4) numaralı bendine göre sigortalı sayılan kişilerdir. “dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum