Advert
as

Gazeteciler Cemiyeti’nden Emniyet ve Baroya Ziyaret

Gazeteciler Cemiyeti’nden Emniyet ve Baroya Ziyaret

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak, İl Emniyet Müdürü Metin Akay ve Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş’u makamında ziyaret etti.

 

 

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak, Başkan Yardımcıları Galip Akengin ve Nihat Kanat, Sekreter Ali Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmed Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Metin Akay ve Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş’u makamında ziyaret etti. İlk ziyaretlerini İl Emniyet Müdürü Metin Akay’a yapan Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, Akay ile cemiyet ve basın alanında yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

 

“Gazeteciler Kamu Görevi Görüyor”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’ne çalışmalarında başarılar dileyerek, “ Gazetecilerin kamu görevi görmesinden dolayı önemsediğimiz bir meslektir. Emniyet müdürlüğünün faaliyetlerini kamuoyuna duyuran ve çalışmalarımızın vatandaşa ulaşmasında önemli bir faaliyet yürütüyor. Ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.

 

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Budak da, ilgisinden dolaylı Akay’a teşekkür etti.

 

“Avukatlarımızın Büyük Bir Çoğunluğu Ekonomik Sıkıntılar Çekiyor”

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Akay’ın ziyaretinin akabinde Bingöl Barosu Başkanı Av. Abdullah Alakuş’u ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Alakuş, “ Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bizi onurlandırdınız. Bingöl’de faaliyet gösteren yerel gazetecilerimizle biz iyi ilişkiler kurduğumuza, karşılıklı diyalog içerisinde olduğumuza inanıyoruz. Baromuzda 104 tane fiilen çalışan avukat var. Toplam kayıtlı 147 civarında avukatımız var. Avukatlarımızın büyük bir çoğunluğu ekonomik sıkıntılar çekiyor. Birçoğu hayatını idame ettiremiyor. Bingöl’de dava çeşitliliği, dava sayısı çok az. Özellikle sanayi ve ticaretin olmamasından kaynaklı sıkıntılar var. Bir ticari alan olmuş olsaydı belki esnaflarımız da iş anlamında daha fazla iş yapmış olacaklar. Ticari alanlar ne kadar genişlerse avukatların da işleri de o kadar iyi olur. Avukatlık işleri de tamamen ekonomiye bağlı olarak ayakta durabilen bir meslektir.”

 

“Baro Bizim İçin Çok Önemli”

 

 

İlgisinden dolayı Baro Başkanı Alakuş’a teşekkür eden Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Budak, “ Bingöl Gazeteciler Cemiyeti 2013 yılında kuruldu. Cemiyetimiz söz konusu tarihte müstakil olarak kuruldu ve sonra Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlandı. Konfederasyon üzerinden yürüttüğümüz çalışmalarda var. Toplam 46 üyemiz var. Şuan bekleyen bazı üyelik müracaatlarımız da mevcut. Üye sayımız giderek artıyor. Cemiyetin ileri ki süreçte bir takım faaliyetleri olacak. Biz baroyla zaten irtibat halindeyiz. Biz baroyu önemsiyoruz, baro bizim için çok önemli. İlgilinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum