Advert
as

Şehr-i Bingöl Tiyatrosu, Miniklerle Buluştu

Şehr-i Bingöl Tiyatrosu, Miniklerle Buluştu

Bingöl eğitimcilerinin oluşturduğu Şehr-i Bingöl Tiyatrosu, Solhan’da “Gizemli Ormanın Tatlı Kahramanları” adlı oyun ile miniklerle buluştu.

 

 

Yazar, yönetmen ve oyuncu kadrosuyla Şehr-i Bingöl Tiyatro Grubu, 10 Aralık Cumartesi Günü saat 13.00’ te Kültür Merkezi Konferans Salonunda “Gizemli Ormanın Tatlı Kahramanları” adlı oyun ile minik tiyatro sevenleriyle buluştu.

Tiyatro oyunu, 6 kişilik ekiple oynandı. "Değerler Eğitimi" üzerinde çocuklara hem eğlendirici hem de mesaj içerikli yönleriyle oyun ön plana çıktı. İlk seans sabah saat 11.30 ‘da olup 2. seans ise saat 13.00’da olmak üzere 30’ar dakika halinde izleyicilerle buluştu.

 

Tiyatro grubu hakkında açıklamalarda bulunan Şehr-i Bingöl Tiyatro kurucusu Yunus Çiftçi,” 2006 yılında kurulan grubumuz, çocuk ve yetişkin olmak üzere iki ekipten oluşan oyunlarımız mevcuttur. Çocuk oyunları için gönüllü köy okullarına giden ekibimiz geçen yıl 9, bu yıl 12 köye gitmeyi amaçlamaktadır. Çocuk oyunlarımız değerler eğitimi üzerine eğitici ve eğlendirici oyunları sergilemektedir. Yetişkin oyunları ise Zazaca olmakta ve her kesimden insanlara seslenir. Yetişkin oyunu sadece Zazaca değil Türkçe oyunları da sergilemektedir. 9’u öğretmen 6’sı üniversite öğrencisi olmak üzere 15 kişiden oluşan tiyatro ekibimiz köylere ücretsiz gösterimlerle faaliyetlerini sürdürmektedir. “dedi.

 

 

Solhan’da ikinci defa düzenlenen bu etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendiğini belirten Çiftçi,”Tiyatronun desteklenmesi noktasında duyarlılık gösteren Sayın Belediye Başkanımız Abdulhakim Yıldız ve Kültür Merkezi yetkilisi Murat Çiftçi’ye teşekkür ediyoruz. Sosyal etkinliklerin yaygınlaşma çabasının güçlendiği ilçemizde, tiyatroya olan ilginin de her zamankinden daha yoğun olduğunu görmek bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. Destek sunan herkese ve fedakâr oyuncu arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum