Advert
as

200 Öğrenciye Bot ve Giyim Yardımı

200 Öğrenciye Bot ve Giyim Yardımı

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü olan hemşehrimiz Erkan Bilen ile Matematik Öğretmeni Esra Aydın, İlçemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere bot ve giyim yardımında bulundu.

 

 

Balıkesir’in Ayvalık İlçesinde Milli Eğitim Müdürü olan hemşehrimiz Erkan Bilen ile Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulunda Matematik Öğretmeni olan Esra Aydın, İlçemizdeki ihtiyaç sahibi 200 öğrenciye bot ve giyim yardımında bulundu.

 

Konu ile ilgili sosyal medyada açıklama yapan Şehit Kaymakam Ersin Ateş Okul idaresi,”İhtiyaç sahiplerine yardımda bulunurken veya o istediğinde verecek durumda değilken, çok dikkatli ve nazik davranmalı, fakirler gücendirilmemelidir. Onlara her zaman güzel söz söylenmeli, hattâ verirken onlara teşekkür etmek ihmâl edilmemelidir. Zira onlar Allah'ın bir emaneti olan mallardan dolayı Allah'ın emrini yerine getirmeye vesile olmakta, kendilerini o yükten kurtarmaktadırlar.”denildi.

 

Açıklamanın devamında, İhtiyacı olan birine yardımla, şayet verecek durumu yoksa güzel söz söylemekle ilgili âyetlerden olan "Akrabaya, yoksula ve yolda kalmışlara hakkını ver. Malını İsraf ederek saçıp savurma." (İsrâ /26) ile "Eğer onlara verecek bir şey bulamayıp da Rabbinden bir rahmet aramak için yüzünü onlardan çevirmek zorunda kalırsan, bari onlara güzel bir söz söyle." İsrâ/28 ayeti örnek verildi.

 

Okul idaresinin teşekkür mesajında,” Yapılan yardım nedeniyle Şehit Kaymakam Ersin Ateş Okulu başta olmak üzere Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan Elbaşı Köyüne kadar 200 Öğrencinin giyimine vesile olan başta Balıkesir Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Erkan Bilen ile Kurumumuz Matematik Öğretmenlerinden Esra Aydın'a ihtiyaç sahipleri adına yürekten teşekkür ederiz. Ayrıca 1 haftayı bulan dağıtımı büyük bir titizlikle yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz Hande Dereli ile Cahide Doğan hocalarımıza da teşekkür ederiz.” ifadelere yer verildi.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum