Advert
as

Esnaflara ‘Herkes için Kayıtlı İstihdam’ Eğitimi

Esnaflara ‘Herkes için Kayıtlı İstihdam’ Eğitimi

Solhan Belediyesi tarafından kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi ve kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla başlatılan eğitim programları, esnaflara yönelik devam etti.

 

 

Solhan Kültür Merkezinde esnaflara yönelik düzenlenen eğitim programında Yrd. Doç Dr. Atilla Yücel, Yrd. Doç Dr. Selim Gündüz ile Solhan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Hikmet Baba tarafından Esnafların ve yanlarında çalışanların sigortalılığı, SGK’nın Yararları, Neden sigortalı olmalıyım? 4B Bağkur kapsamındaki sigortalı teşviki konularında sunum yapıldı.

 

Bağ-Kur ile ilgili sunum yapan Solhan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Hikmet Baba,” 4B bağkur kapsamındaki sigortalı teşvik Uygulaması, 20/8/2016 tarihli, 6745 sayılı Yasa ile getirilmiş olup, 2016/Ekim ayı itibariyle başlamıştır. Esnafların sigortalılığı; İsteğe bağlı sigortalılar hariç, bu Kanunun 4 -1 (b) maddesi kapsamındaki (Bağ-Kur) sigortalılarının malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinden, beş puanlık kısmına isabet eden tutar Hazinece karşılanmaktadır.  Hazinece karşılanan prim tutarları gelir ve kurumlar vergisi uygulamalarında gider veya maliyet unsuru olarak dikkate alınmamaktadır.”dedi.

 

SGK’nın yararları ve neden sigortalı olmalıyım sunumu yapan Yrd. Doç Dr. Selim Gündüz,”Sigortalı olduğunuz takdirde siz ve aileniz hayatın çeşitli risklerine karşı korunursunuz. Çalışma hayatı türlü risklerle doludur. Çalışırken iş kazası geçirebilirsiniz. Meslek hastalığına tutulabilirsiniz. Siz ve aileniz hastalanabilir. Kadın iseniz siz, erkek iseniz eşinizin hamileliği de sizin giderlerinizi arttıran risklerdir. Yine işsiz kalabilirsiniz. Yine yaşlanınca çalışamaz duruma düşebilirsiniz. Malul kalabilirsiniz. Ölümünüz halinde eşiniz ve çocuklarınız geçimlerini sağlayamayabilir. İşte sosyal sigorta sizi ve ailenizi tüm bu zor durumlara karşı koruyan ve sizi bu gibi zor durumlarda destekleyen bir sistemler bütünüdür.”dedi.

 

Sigortalı olmak size ne kazandırır sunumunu yapan Yrd. Doç Dr. Atilla Yücel,” Sigortalı olarak bir işyerinde çalışmakta iken iş kazasına uğramanız veya meslek hastalığına yakalanmanız halinde; Sağlık yardımları yapılır, Geçici iş göremezliğiniz halinde günlük ödenek verilir, Sürekli iş göremezliğiniz halinde gelir bağlanır, Gerekli görülmesi halinde tedaviniz için protez araç ve gereçleriniz sağlanır, takılır, yenilenir ve onarılır. Yurt içinde herhangi bir yerde tedaviniz yaptırılır, Yurt içinde gerekli tedaviniz sağlanamıyorsa yurt dışındaki tedavi imkânlarından yararlanırsınız, ayrıca hak sahiplerinize; Vefat etmeniz halinde gelir bağlanır, Cenaze masrafı karşılığı verilir.”

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum