Advert
as

“Allah, Birlik ve Beraberlik İçerisinde Yaşamayı Nasip Etsin”

“Allah, Birlik ve Beraberlik İçerisinde Yaşamayı Nasip Etsin”

İlçemizde bir dizi ziyaret gerçekleştiren ve muhtarlarla bir araya gelen Vali Yavuz Selim Köşger, “Allah, bu memlekette birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı bizlere nasip etsin.”dedi.

 

 

İlçemize Cuma günü gelen Vali Yavuz Selim Köşger, Solhan merkez ve köy muhtarlarla yapacağı toplantı öncesi Kaymakamlık, Solhan Belediyesi, Binpınar ile çeşitli ziyaretlerde bulundu. Vali Beyin Kaymakamlık ziyaretinde Kaymakam Fatih Okumuş tarafından el dokuması yöresel kilim hediye edildi. Belediye ziyaretinde Başkan Abdulhakim Yıldız ise el yapımı Ay Yıldızlı Türkiye Haritası hediye etti.

Vali Köşger daha sonra Solhan Devlet Hastanesi personeli tarafından hastane bahçesinde, Mardin’in Derik ilçesinde PKK tarafından makam odasına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybeden Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk anısına yaptırılan çeşmenin açılışını yaparak, Safitürk’ün ruhuna Fatiha okudu.

Kültür Merkezinde ilçe merkez ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Köşger, “İlçelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda Solhan ilçemizi ziyaret ettik. Kaymakamlık ve Belediyede brifing verildi. Daha sonra ilçemizdeki 3 Şehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz. İlçemizdeki Binpınar fabrikasını denetledik, sonrasında ise köy sorunlarını dinlemek için muhtarlarımızla bir arada bulunmaktayız. Solhan’da toplamda 19 şehit vermiş. Allah cümle şehitlerimize rahmet eylesin. Bu vatanda yaşamamızın varlığı şehitlerimize borçluyuz.” dedi.

“Allah, bu memlekette birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı bizlere nasip etsin”

Birlik ve beraberlik vurgusunu yapan Köşger, “Allah, bu memlekette birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı bizlere nasip etsin. Solhan iddialı bir şehir, Elazığ’dan Tatvan’a kadar olan bazı tesisler birçok yerde yoktur. Öylede olması lazım. Biz Bingöl olarak da iddialıyız. Bingöl’ümüzü bölge olarak Türkiye genelinde iddialı bir duruma getirmek istiyoruz. Bunu hep beraber gerçekleştirmek istiyoruz. Biz burada ve burada bulunanlarla beraber başta hemşehrilerimizle bunu Bingöl’ümüzü Solhan’ımızı canı gönülden kalkındırmak için her şeyi yapacağız. Köylerimizi ve mezralarımızı tek tek daha müreffeh bir şekilde kalkındıracağız, daha güvenli ve huzur içinde yaşanılır bir kent haline getireceğiz.” diye konuştu.

 “Solhan ekonomi olarak belli bir seviyeyi yakaladı”

Solhan ekonomi olarak belli bir seviyeyi yakaladığını vurgulayan Vali Köşger, “28 bin metrekarede ve içerisinde tenis kortları olan parkımız var. Son derece modern bir hastanemiz var. Doktorlarımız Türkiye ölçeğinde tabiî ki yeterli değil ama bu düzeyde yine de yeterli. Solhan Bingöl arası yolumuzda iyi, Bingöl’den Muş’a kadar 90 km olan yolumuz ihalesi yapıldı. Önümüzdeki sene içerisinde sıcak sıfır asfalt yapılacaktır. Tabii ki gidip gelme daha da kolaylaşır. Dolayısıyla altyapıyla ilgili bir sorun kalmıyor. Üstyapıyı da hep beraber inşa edeceğiz. Daha iyi gelişmiş bir kenti daha iyi kuracağız.” ifadelerini kullandı.

 “325 köyden 123 köyün yolu asfalt, bu rakamın mukayese edildiği zaman durum oldukça iyi”

Köylerde yapılan hizmetlere değinen Köşger,“Bizi alakadar eden diğer husus ise köylerimizin durumu olacak. Burada 27 köy muhtarlarımızı dinleyeceğiz. 27 köyden 19’un yolu asfalt, 8 köyümüzün yolu stabilizedir, ayrıca 15 mezranın yolu asfaltlandı. Bu Türkiye ortalamasından çok iyi bir durumda, ben Sinop’tan geldim. Sinop’la kıyasladığımızda Bingöl çok iyi durumdadır. Ayrıca Solhan olarak merkeze yakın bir rakam oluşturmuş durumdayız. Bingöl geneline baktığımızda 325 köyden 123 köyün yolu asfalt, bu rakamın mukayese edildiği zaman durum oldukça iyi. Yine de önümüzdeki senede bütün köylerimize sıcak asfalt yapacağız. Böyle bir kararımız ve kararlığımız vardır. Bunun ilk uygulaması; Bingöl merkezde Solhan’da ve Genç’teki bir grup köylerimizin yollarını geçen sezon sıcak asfalt çalışmalarımız devam ettik. Bundan sonra şehirlerarası yollar gibi köy yollarımızı sıcak asfalt yapacağız. Bu arada gönül birlikteliğiyle beraberce başladığımız takdirde yapamayacağız bir şey yoktur. Burada iyi bir çalışma ekibi var. Çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

Daha sonra köy muhtarların köydeki altyapı ve yol sorunlarını dinleyen Vali Köşger,” Bu sorunları devletin bize verdiği görev neticesinde sorunların üstesinden geleceğiz.” şeklinde konuştu.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum