Advert
as

”Bu Coğrafyada Yaşanan, Hilal ile Haçın Savaşıdır”

”Bu Coğrafyada Yaşanan, Hilal ile Haçın Savaşıdır”

İstanbul’daki terör saldırısında hayatını kaybeden polis memurları için Ulu Camide verilen Mevlid programında konuşan Müftü Sırrı Fuat Ateş,” Bu coğrafyada yaşanan, hilal ile haçın savaşıdır.”dedi.

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden polis memurları için Solhan Ulu Camide Mevlid programı düzenlendi.

Program, Mehmet Bingöl Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Abdurrahman Turgut Hoca Mevlidi Şerif okundu.  Ardından Mevlid programında konuşan İlçe müftüsü Sırrı Fuat Ateş, Bu coğrafyada yaşanan, hilal ile haçın savaşı olduğunu belirtti.

 

 

Ülkemizdeki terör olaylarına değinen müftü Ateş,”Vaazlarda bazı şeyler anlatıyoruz. Tabi ne kadar anlatabiliyoruz, ayrı bir mevzu. Rabbim eksiklerimizi hatalarımızı affı mağfiret buyursun.  Görevimiz ve sorumluluğumuz büyüktür. Davası büyük olan milletin sınavı da büyüktür. Yüklendiği misyon büyük olan milletin sınavı da büyük olacaktır. İbni Haldun derki coğrafya kaderdir. Hakikaten biz bu coğrafyada doğduk. Dolasıyla bu coğrafyanın kaderi de bizim kaderimizdir.  Başka bir ülkede doğabilirdik. Burada doğmuşuz. Bu coğrafyada yaşıyoruz bu coğrafyanın kaderini de paylaşacağız. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) bir hadisi var. Şöyle buyurmuştur:‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur.’ Allah Resulu niçin İstanbul feth edilecektir dedi. Hiç düşündük mü?  Eyüp Sultan Hazretleri kimdir? ve İstanbul da ne işi var. Eyüp sultan, Ebu Eyyup El Ensari’dir. Allah Resulu’nun sahabelerinden. Bakın Allah Resulu’nun sahabesi İstanbul’da mefhum. Ne işi var İstanbul da çünkü Allah Resulu’nun müjdesine nail olmak için oraya gelmiş. Kaç yaşında İstanbul’a gelmiş? 96 yaşında surların dibinde şehit olmuş. Allah Resulu’nun müjdesine nail olmak için 96 yaşında İstanbul’a gelmiş ve şehit olmuştur. Niçin Allah Resulu İstanbul’u hedef gösterdi. Çünkü İstanbul’a hakim olan Dünyaya hakim olur ondan. Bakın tarih boyunca Adem (a.s.)’dan günümüze kadar, günümüzden de kıyamete kadar hak ve batıl savaşı bitmeyecektir. Bu dünyada imtihana tabi tutuluyoruz. Şeytan ve şeytanın taraftarları görevini yapacak bunun karşısında da hakkın temsilcileri aynı mücadeleyi yapacak.  Bu bitmeyecektir. Bütün Peygamberlerin hayatı hak ile batılın mücadelesi ile geçmiştir. Bu kıyamete kadar devam edecektir. O zaman bizim nerde durduğumuz önemlidir. İşte coğrafya kaderdir derken, bunu anlamalıyız. Türkiye İslam ümmetinin anasıdır. Türkiye Ümmetin sığınak merkezidir. Türkiye’de bombalar patlıyor. Siz zan ediyorsunuz ki bunları yapan örgütlerdir. Siz bunları geçin. Bunlar piyondur. Bunlar bizi kandırmadan başka bir şey değildir. Şuan bu coğrafyada yaşanan, hilal ile haçın savaşıdan başka bir şey değildir.” Dedi.     

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum