Advert
as

Üniversite Öğrencilerine ‘Herkes için Kayıtlı İstihdam’ Eğitimi

Üniversite Öğrencilerine ‘Herkes için Kayıtlı İstihdam’ Eğitimi

Solhan Belediyesi tarafından kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi ve kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla başlatılan eğitim programları, üniversitelilere yönelik devam etti.

 

 

Solhan Belediyesi tarafından “Kayıtlı istihdamın önemi, kayıt dışı istihdamın azaltılması” konulu bilinçlendirme semineri düzenlendi.

Solhan Kültür Merkezinde üniversite öğrencilere yönelik düzenlenen eğitim programında Yrd. Doç Dr. Atilla Yücel, Yrd. Doç Dr. Selim Gündüz ile Solhan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Hikmet Baba tarafından üniversitelilerin sigortalılığı ile ilgili konularda sunum yapıldı.

 

Solhan Belediyesi tarafından yürütülmekte olan, Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı çerçevesinde Solhan’daki Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul’u öğrencilerine yönelik bilinçlendirme semineri düzenlendi.

Öğrenciler bilgilendirildi

 

“Kayıtlı istihdamın önemi, kayıt dışı istihdamın azaltılması konulu” seminerlerde konuşan Yrd. Doç Dr. Atilla Yücel, öğrencileri proje hakkında bilgi verdi. Yücel, “Kayıt içine girmenin faydaları ve kayıt dışı istihdamın azaltılması” konusunda sunum yaptı. Yücel, öğrencilere istihdam piyasasının dünyada, Avrupa Birliği’nde ve Türkiye’deki mevcut durumu, Sosyal Güvenlik Sistemi ve sistemdeki son yenilikler, yaşanan sorunlar, istihdam piyasasının tarafları, eğitim, yaş, bölge, gibi farklı kriterlere göre istihdam durumu, işçiler-işverenler ve kamu-yerel otoriteler gözüyle istihdam piyasası, kayıtlı istihdamın kalkınma açısından önemi ve kayıt dışı istihdamın olumsuz etkileri gibi konuları içeren bilgiler aktardı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum