Advert
as

Tavz-Der’den Başkan Yıldız’a Onur Ödülü

Tavz-Der’den Başkan Yıldız’a Onur Ödülü

Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği (Tavz - Der) tarafından düzenlenen “8. Bingöl Başarı Ödülleri Gecesi’nde” Solhan Spor Kulübüne Yılın Spor Ödülü, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’a ise Yılın Onur Ödülü verildi.

 

 

 

 

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen Program, Kur-an’ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapan TAVZ-Der Başkanı Murat Soysal, “Kelimelerin coğrafyamızda yaşanan acıları tarif etmekte kifayetsiz kaldığı bu günlerde acımızı yüreğimize gömerek dik durmak zorunda olduğumuzu dosta düşmana göstermek adına bu programımızı iptal etmedik. Dünyanın dört bir yanında zulüm, kan ve gözyaşını adeta sıradanlaştıran zalimce bir düzene karşı ‘esas duruş’a geçmediğimizi göstermek için daha fazla çalışmamız gerektiğini göstermek üzere bu gün buradayız. Müslüman coğrafyada akıttıkları kanla kirli emellerini kaderimize dönüştüreceklerin heveslerini kursaklarında bırakmak üzere heyecan ve motivasyonumuzu arttırmak üzere bu gece buradayız. Dünyadaki terör, anarşi, kargaşa, çatışma ve savaşları durdurmaya gücümüz yetmese de kendi coğrafyamızda huzurumuza kastedenlerle mücadele etmek üzere ahitleşmek için buradayız. İslam coğrafyasının geri kalmışlığının bizim daha fazla çalışmamız, daha fazla üretmemiz ve daha büyük başarılara imza atmamız sayesinde sona ereceğine olan inancımızı haykırmak için buradayız.” İfadelerini kullandı.

 

Konuşmasının devamında Başkan Soysal; “Bazen başarı, ard arda yaşanmış onlarca yüzlerce başarısızlığın ardından gelir. Bazen Başarı,  sahibinin canından, malından, ailesinden kısaca hayatından ödediği bedellerle gelir. Bazen de bir hedefe ulaşmak uğruna ödenen tüm bedellere rağmen görünürde başarıya ulaşılmamış olur. Ancak bizim inancımıza göre önemli olan hayatın ve mücadelenle elde ettiğin başarılar değil, bu uğurda ortaya koyduğun çabadır. Yani önemli olan sonuç değil süreçtir. Bu boyutuyla ‘Başarı Ödülleri’mizin süreci göz ardı eden, sonuç odaklı değerlendirmeler yapan bir organizasyon olduğunun farkındayız. Bunun insanlığa ve memleketimize faydalı olmak uğruna bir ömür tükettiği halde çabasının karşılığı olan sonuca ulaşamayanlara haksızlık olduğunun da farkındayız. Ancak takdir edersiniz ki; hayatını ilimiz ve bölgemizin kalkınmasına adayan sayısız insanımız var. Bunların her birinin gönlümüzde edindikleri yer ve onlara karşı takdir ve minnet duygularımızı her platformda ifade ediyoruz. Bu vesileyle şehrimizde başarısını görmediğimiz, çalışmalarının farkında olmadığımız gizli kahramanlara da buradan selam göndermeyi bir borç biliyorum. Tavz-Der olarak geleneksel hale getirdiğimiz bu gece sayesinde başarılarını öne çıkarmaya çalıştığımız kişi ve kurumların sayısı her geçen gün artmaktadır. Allah izin verirse geleneksel hale getirdiğimiz bu organizasyon sayesinde henüz başarısını duymadığımız, farkında olmadığımız birçok hemşehrimize ödül verecek ve elde edilen başarı ile ilimizin kalkınmasında karınca misali katkı sunmaya çalışacağız.” dedi.

 

Gecede Ödüller Sahiplerini Buldu

Yapılan konuşmaların ardından başarı ödülü dağıtıldı. Buna göre;

Yılın Akademik Başarı Ödülü: Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. Hasan Çiftçi,

Yılın Sivil Toplum Kuruluşu: Bingöl İslami Dayanışma ve Kardeşlik Kulübü Sadullah Arpa,

Yılın Eğitim Kurumu: Merkez İmam Hatip Ortaokulu Vahdettin Çiftçi,

Yılın Kültürel Çalışması: Divan-ı Çapakçur Prof. Dr. Abdulaziz Beki,

Yılın Kamu Kurumu: Gençlik Spor İl Müdürlüğü Erdal Arıkan,

Yılın Öğretmeni: Pınar Denli,

Yılın Spor Kulübü: Solhan Voleybol Kulübü, Yılın

Yatırımcısı: Mehmet Ali Uzunyayla,

Yılın Girişimcisi: Damızlık ve Koyun Yetiştiricileri Birliği Ali Kaysadu,

Tebrik ve Teşekkür Plaketi: En Güzel Kur’-an Okuma Birincisi Hamza Bürçün,

 

Tavz.Der 8. Bingöl Başarı Ödülleri Gecesinde Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız "Dernek Onur Ödülüne "layık görüldü.

 

 

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bingöl Başarı Ödülleri Gecesinde Dernek Onur Ödülüne layık görülen Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,"Tavz Ailenin bir ferdi olarak bu ödüle layık görülmem beni ayrıca onurlandırdı. Ben bu ödülü Solhan Halkı’na armağan ediyorum; çünkü belediyecilik çok zor ve meşakkatli bir görevdir. Halkımızın bize verdiği destekten sonra kendilerine hizmet etmek boynumuzun borcudur. Tavz-Der Yönetimine, Kadın Kollarına, Gençlik Kollarına ve Tüm üyelerine Teşekkür ederim.”dedi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum