Advert
as

Gazze ablukası kalkana kadar mücadele devam edecek

Gazze ablukası kalkana kadar mücadele devam edecek

Türkiye ile İsrail’in masaya oturdukları ve anlaşmaya yakın oldukları yönündeki haberleri değerlendiren Mavi Marmara Gazilerinden Muhittin Gilli, Mavi Marmara davasının aleyhine olan bir anlaşmanın Türkiye’ye de, Gazze'ye de kaybettireceğini belirterek, Gazze ablukası kalkana kadar mücadelelerine devan edeceklerini söyledi.

Türkiye ve İsrail heyetlerinin ikili ilişkileri onarmak için İsviçre’de bir araya geldiği ve anlaşmaya yakın oldukları yönündeki haberlere tepki gösteren Mavi Marmara gazilerinden Muhittin Gilli, “Türkiye ile İsrail arasında yapılacak bir anlaşmanın Türkiye, Filistin halkı ve Ortadoğu halklarının aleyhine olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Türkiye ile İsrail anlaşması konusundaki yazılanları takip ediyor ve böyle bir anlaşmadan haberdar olmadıklarını ifade eden Gilli, Gazze ablukası kalkana kadar mücadelelerine devan edeceklerini söyledi.

Gazze Ablukası ve Mavi Marmara konusundaki duruşlarında hiçbir değişiklik olmadığını belirten Gilli, “Gazze ablukası kalkmalıdır ve kalkana kadar mücadele edeceğiz. Ambargo abluka aynı şey değildir. Mesele, Ambargo meselesi değil mesele abluka meselesidir. Ambargo İsrail’in kendi tarafından malzeme geçişi, Abluka ise Gazze’ye deniz ve karadan uygulanan Gazze ile beraber Akdeniz’in işgalidir.” diye konuştu.

“Hak sahipleri kanı akanlardır”
Mavi Marmara’ya saldıran bütün katiller cezasını çekecektir.” diyen Gilli, “Hiçbir davadan vazgeçilmeyecektir. Davalar pazarlık konusu edilemez. Sayın Cumhurbaşkanı; 'hak sahipleri kanı akanlardır' diyerek Mavi Marmara davalarında şehit ailelerinin hak sahipliğini defalarca söylemiştir.” diye belirtti.

“İsrail maddi-manevi tazminat ödeyecektir”
Türkiye’deki Ceza davasında mahkemenin verdiği kırmızı bülten kararının derhal Interpol'e gönderilmesi gerektiğini vurgulayan Gilli, “İsrail maddi-manevi tazminat ödeyecektir. Bu bedel hukuki karşılıkla hesaplanacaktır. Böyle bir ihlalin hukuki emsali en az 1 milyar dolardır.” şeklinde konuştu.

“Doğu Akdeniz’deki doğalgaz, Filistin halkının hakkıdır”
Mavi Marmara davasının aleyhine olan bir anlaşmanın Türkiye’ye de, Gazze'ye de kaybettireceğini belirterek Gilli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Böyle bir anlaşmanın konusu doğalgaz olamaz. Zira Doğu Akdeniz’deki doğalgaz, Filistin halkının hakkıdır. Mavi Marmara meselesi sadece Türkiye halkının değil, Filistin halkının ve 37 ülke halkının davasıdır. İsrail ile anlaşma ve hele hele Mavi Marmara davasının aleyhine olan bir anlaşma Türkiye’ye de, Gazze'ye de kaybettirir.” (Nihat Kanat-İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum