Advert
as

Öğrencilere, Sağlıklı Yaşam Eğitimi

Öğrencilere, Sağlıklı Yaşam Eğitimi

Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu “Temizlik, Hijyen ve Sağlıklı Yaşam” bilgilendirme programı düzenlendi.

 

 

Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlkokul öğrencilerine yönelik “Temizlik, Hijyen ve Sağlıklı Yaşam” konulu seminer, Kültür Merkezinde düzenlendi.

Düzenlenen programa Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yunus Esen, Solhan Belediyesi Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Nihat İnan ve öğrenciler katıldı.

Yüksekokul öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlkokul 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine yönelik “Temizlik, Hijyen ve Sağlıklı Yaşam”” başlığı ile düzenlenen seminere sunuculuğu Hatice Nur Örünç yaptı. Yapılan sunumlarda öğrencilere kişisel bakım, beslenme alışkanlıkları, çevre ve doğa, sağlıklı yaşam, yeterli ve dengeli beslenme ve besin grupları hakkında bilgiler verildi.

Düzenlenen seminerde öğrencilere Kişisel Bakım konusunda sunumu Zelal Köçeroğlu, Beslenme Alışkanlıklar konusunda sunumu Sultan Güneş, Çevre ve Doğa konusunda sunumu Zeynep Amuram ve Sağlıklı Yaşam konusundaki sunumu ise Esra Aydemir yaptı.

Düzenlenen programda ilkokul öğrencilerine sinevizyon gösterisi izlettirildi, tiyatro ve kukla gösterisi sunuldu.

İlkokul öğrencileri seminer boyunca düzenlenen etkinliklerle hem sağlıklı yaşam ve beslenme konusunda bilgiler elde etti hem de gönüllerince eğlendi.

 

 

Meslek Yüksekokulu Tıbbı Laboratuvar Teknikleri Bölüm Başkanı Yusuf Bozkır, programı düzenleyen ve hazırlayan ekibe teşekkür ederek bu programın yapılmasında katkısı olan ilçe Kaymakamı Fatih Okumuş'a, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız'a ve Solhan Kültür Merkezi yetkilisi Murat Çiftçi'ye teşekkür etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum