Advert
as

Aile Sağlığı Merkezi, Laboratuvar Hizmetleri Verecek

Aile Sağlığı Merkezi, Laboratuvar Hizmetleri Verecek

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde Aile Sağlık Merkezleri ile Toplum Sağlığı Merkezi ve birinci basamak sağlık birimlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için Halk Sağlığı laboratuvarı açıldı.

 

 

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Aile Sağlık Merkezleri ile Toplum Sağlığı Merkezi ve birinci basamak sağlık birimlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için 1 Milyon 800 Bin TL’ye mal olan tam donanımlı bir laboratuvar kuruldu.

 

Laboratuvar hizmetleri ile ilgili bilgi veren Solhan Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Ömer Turğut, ilk etapta hafta içi her gün saat 08:30-11:00 saatleri arasında hizmet verileceğini ilerleyen zamanlarda tüm gün olacak şekilde düzenlenecek olan laboratuvar hizmetinin hem hastaların takibi açısından, hem de erken tanı ve tedavi açısından önemli kolaylıklar sağlayacağını belirtti.

 

 

Bingöl geneli 60 aile hekimine hizmet verecek olan laboratuvar hakkında bilgiler veren Dr. Ömer Turğut: “1. Basamak sağlık hizmetlerinin verildiği Aile Sağlığı merkezleri halkımız tarafından rahatça ulaşılabilir olması, hasta ile doktor ve yardımcı sağlık personeli arasındaki sürekli iletişim sayesinde hastanın doktorunu, doktorun da hastasını tanıması, gerektiğinde bir üst basamak sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi açısından çok büyük öneme sahiptir. Erken tanı ve tedavi, koruyucu hekimlik, kendisine kayıtlı hasta grubuyla sürekli iletişim halinde olarak onların izlemleri, psikososyal durumları, kronik hastalıkları olan kişilerde sürekli bakım, tedavi ve takip ve daha birçok konuda hizmet veren Aile sağlığı merkezlerimiz toplum sağlığı açısından çok büyük önem arz etmektedir. Kişileri sağlıklıyken korumayı ve gerekli tedbirleri almayı, hasta ise erken tanı ve tedaviyi hedeflemektedir. Bu açıdan bakıldığında laboratuvar tetkiklerini isteyebilmemiz hem hastalarımızın takibi açısından hem de erken tanı ve tedavi açısından bizlere kolaylık sağlayacaktır. Solhan Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi hekimleri olarak bu önemli hizmette emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum