Advert
as

Kayıtdışı İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kayıtdışı İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı

Belediye öncülüğünde ilçedeki kamu kuruluşları, STK’lar ve Kobi’lerin katılımıyla 2 ayda bir toplanacak kayıtdışı ile ilgili sorunları görüşmek üzere ‘Kayıtdışı İstihdam Kurulu’nun 2. Toplantısı yapıldı.

Solhan Belediye öncülüğünde düzenlenen ‘Kayıtdışı İstihdam Kurulu’ ikinci toplantısı Grand Konak Otel’inde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Nihat İnan, Kayıtdışı İstihdam Kurulu hakkında kısa bir değerlendirme yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra konu hakkında konuşan Fırat Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Selim Gündüz, "Toplantılarımızda da bahsettiğimiz gibi, KOSGEB'in dört günlük bir kursu var. O kursa özellikle bayanların gitmesinde yarar var. Mikro kredi desteği var. Solhan'da böyle bir kurs açılmamış. Kurs için irtibat sağlanırsa Solhan'da KOSGEB’in kursu açılır. O krediyle bayanlar kendi evlerinde kendi imkânlarıyla faaliyetlerini sürdürürler. İkinci bir konu 2017'den itibaren çalışan usta, kalfa, çıraklar için mesleki eğitim belgeleri olması gerekir." dedi.

Proje hakkında konuşan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise "Projemizi 2013 yılında Avrupa Birliğine sunduk. Bu bizim dönemimize denk geldi ve kabul olundu. Bu proje kapsamında 11. toplantımız oldu. Bu proje ile kayıt dışı istihdamla nasıl mücadele edilir, kayıtlı istihdama nasıl teşvik edilir ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldı. Ben inanıyorum ki halkımız ciddi anlamda faydalanmıştır. Başta kurum olarak bizler de ciddi olarak faydalandık. KOSGEB'le alakalı kendi dönemimizde iki defa kurs tertip ettik. Kursiyerlerimize sertifikalarını dağıttık. Bir hafta önce KOSGEB Müdürü ile konuştum. Taleplerimiz olduğunu ilettim. Kendisi de bana 'Doksan kişilik sertifikalı kurs açtırabiliriz.' dedi." ifadelerini kullandı.

 

Başkan Yıldız, "Sertifikayı alanlara şunu söylemek istiyorum. Birçoğumuz bu sertifikayı alıp bir diploma niyetiyle evinizin bir köşesine koyuyoruz. Gerçekten ciddi niyeti olanlar varsa sertifika için girişimde bulunabilirler. Bir ekmek kapısı ve ilçemize bir katkı sunmak istiyorsak bu sertifikayı alın. Yoksa bunu evin bir köşesine asayım derseniz bir anlamı yoktur. Gerçekten bir iş için ciddi girişimi olan arkadaşlar varsa biz bu defa bunlara öncelik vereceğiz. Bu kurs sonucunda da KOSGEB Müdürü ile belediye adına elimizden ne geliyorsa destek olmaya gayret edeceğiz. İlçemizde hangi toplantı ve platformda oturuyorsak oturalım ilk gündemimizde işsizlik vardır. Bu işsizliği çözmek için bu tür çalışmalara destek vereceğiz.  İşsizlik konusunda kimin ne önerileri varsa bu konuda gerekli yardımlar için belediye olarak hazırız." şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum