Advert
as

Kale Köyü Yeni Yerleşim Başvuruları için Son Gün

Kale Köyü Yeni Yerleşim Başvuruları için Son Gün

Baraj yapımı nedeniyle sular altında kalacak olan Kale Köyü için yeni yerleşim başvuruları bugün sona eriyor.

Konu ile ilgili kurum sitesi üzerinden yapılan açıklamada Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç, kurulacak yeni yerleşim yerinde altyapı hizmetlerinin devlet tarafından karşılanacağını, konut ve arsaların ise vatandaşlara satılacağını söyledi.

Buluç, Kale Köyü vatandaşlarının yeni yerleşim yerindeki arsalarla ilgili yaptıkları başvuruların uygun görüldüğünü belirterek, “Yeni yerleşim yerinin altyapı hizmetleri devlet tarafından karşılanacak, konut ve işletme binası yapılacak arsalar hak sahibi olacak ailelere, arsa büyüklüklerine göre belirlenecek bedeller üzerinden satılacaktır. Yeni yerleşim yerinde arsa alacak olanların köyde en az bir yıldan beridir oturuyor olması ve kanunun 17. Maddesindeki aile tanımına uyuyor olması gerekiyor.

Başvuruda bulunup hak sahibi olacaklara arsaları devredilip tapuları verilecek ve bundan sonra konut ve işletme binası yapmaları istenecektir. Konut ve işletme binası yapımı için kredi kullanmak isteyenler ayrıca belirlenecektir. Kredi kullanmak isteyenler belirlendikten sonra uygulama programına teklif edilecek ve programa girip ödenek ayrılması durumunda o günkü kredi miktarı üzerinden kontrollü kredi kullandırılabilecektir.

Bu koşullar altında köyün yeni yerleşim yerinden arsa alıp üzerinde imar planına uygun şekilde konut yapmayı kabul eden aile temsilcilerinin, bu duyurunun tutanakla köy muhtarlığına teslim edildiği 30.12.2016 tarihinden itibaren 1 aylık sürenin tarihi 30 Ocak 2017 tarihi mesai sonuna kadar dilekçe ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile kaymakamlık makamına başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Belirtilen tarihe kadar başvuruda bulunmayanların daha sonra istekleri dikkate alınmayacaktır.

Eşlerden birisi ölen veya askerlik, tutukluluk, uzun süreli tedavi gibi nedenlerle başka yerde bulunanların yerine eşi ya da yasal vekilleri başvuruda bulunabilecektir.

Başvuruda bulunanların hak sahibi olup olmadığına, yapılacak incelemeler sonucunda komisyonca karar verilecektir” dedi.

Köy tarihi yapı zengini

Baraj nedeniyle sular altında kalacak Kale Köyü’nde çok sayıda tarihi yapı da bulunuyor.

 

Köyde kale kalıntısı, tarihi cami ve mezarlıklar bulunuyor. Barajın yapılmasıyla bu yapılar sular altında kalacak. Tarihi yapıların korunması konusunda bugüne kadar yapılan bütün çağrılar sonuçsuz kaldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum