Advert
as

Korucu Alımları Kura ile Belirlenecek

Korucu Alımları Kura ile Belirlenecek

Güvenlik Korucusu alımına ilişkin yeni usul ve esaslarına göre korucular, noter huzurunda yapılacak kura çekimi sonucu belirlenecek.

 

 

Güvenlik Korucusu alımına ilişkin uyulacak usul ve esaslar yeniden belirlendi. Buna göre, korucu alımları Fiziki Yeterlilik (Spor) Testinde başarılı olan adaylar arasında yapılacak kura çekimi sonucu belirlenecektir.

 

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada;” 442 sayılı Köy Kanununun 74'ncü maddesi ve 09.01.2008 tarih ve 2008/13105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Güvenlik Korucuları Yönetmeliğinin 5'nci maddesi uyarınca, ilgi (c) sayılı yazı ile ilçemize tahsis edilen (25) Güvenlik Korucusu Alımına ilişkin uyulacak usul ve esasları belirleyen ilgi (ç) sayılı olurun görülen lüzum üzerine iptali ile ilgi (c) sayılı yazı ekinde alınan Valilik olurunda belirtilen İlçemize bağlı köylere tahsis edilen toplam (25) GK kadrosuna yapılacak görevlendirmelere ilişkin usul ve esaslar aşağıda yeniden belirlenmiştir.

 

1-İlgi (c) sayılı yazı ile tespit edilen GK kadrolarına ilgi (b) sayılı Yönetmeliğin 6. maddesinin (h) fıkrası uyarınca, yalnızca görevlendirmenin yapılacağı köylerde ikamet eden adaylar başvuruda bulunabilecek olup, GK alımı her bir köy için belirlenmiş kadro sayısı üzerinden gerçekleştirilecektir.

 

2-Güvenlik Korucusu alımı için başvuran adaylar, fiziki yeterlilik testine tabi tutulacak olup, fiziki yeterlilik testinde (şınav, mekik, koşu) adayların başarılı sayılabilmeleri için ortalama en az 50 puan almaları gerekmektedir. Bir branştan 40'ın altında puan alan aday başarısız sayılacaktır.

 

3-Fiziki Yeterlilik (Spor) Testinde başarılı olan adayların güvenlik araştırmaları yapılacak olup, yapılan güvenlik araştırması neticesinde, GK olarak görevlendirilmesinde sakınca bulunmadığı tespit edilenlerden, şehit çocuğu ve şehit kardeşi olanlar, başkaca bir sınava ve işleme tabi tutulmadan güvenlik korucusu olarak görevlendirilecektir.

 

4-Geriye kalan GK kadrolarına görevlendirilecek adaylar ise, her köy için ayrı ayrı olmak üzere, noter huzurunda yapılacak kura çekimi sonucu belirlenecektir.

 

5-Yapılacak işlemlere ilişkin takvim, Fiziki Yeterlilik (Spor) Testinden sonra, belirlenerek Kaymakamlığımız internet sitesinde ilan edilecektir.”denildi.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum