Advert
as

“Hayat Boyu Öğrenme” Toplantısı Yapıldı

“Hayat Boyu Öğrenme” Toplantısı Yapıldı

Solhan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısı yapıldı.

 

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu; Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği 58 Maddeleri gereği ilçedeki Resmi, Özel ve Sivil toplum kuruluşları ile Hayat Boyu Öğrenme kapsamında Yaygın Eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, Planlaması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arasında işbirliği ve koordinasyon sağlanması, etkinliklerin birlikte planlaması ve uygulamaya konulması, hizmet tekrarı ve kaynak israfının önlenmesi ve verimliliğin artırılması amacıyla Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokul toplantı salonunda yapıldı.

 Kaymakam Fatih Okumuş Başkanlığında yapılan toplantıya; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Şube Müdürü Muhittin Çiftçi, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç ve komisyon üyeleri katıldı.

Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek açılış konuşmasını yapan Kaymakam Fatih Okumuş, özellikle örgün eğitim dışına çıkmış 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın eğitimlerinden başta Halk Eğitim Merkezi olmak üzere tüm kurumların sorumlu olduğunu söyledi. Tüm kurum ve kuruluşların işbirliği yaparak vatandaşlarımızın eğitim ihtiyacını giderme konusunda Halk Eğitim faaliyetlerine destek vermeleri gerektiğini belirtti.

 Daha sonra sunum yapan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç, toplantının Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. Maddesi gereği her yıl Ağustos ve Ocak aylarında yılda 2 defa yapıldığını belirterek, 2016 yılında yapılmış ve 2017 yılında yapılacak kurslarla ilgili bilgi verdi.

 Tunç:”2016 yılında ilçede toplam 65 kurs açılmış ve bu kurslara toplam 1089 kursiyer başvurmuş. Bu kurslarda 290 erkek ve 799 bayan kursiyer eğitim almış olup 195 erkek kursiyer ve 147 bayan kursiyer olmak üzere toplamda 342 kursiyer sertifika almıştır.“dedi.

 Tunç, toplam kursların genel kurslar, mesleki ve teknik kurslar ve okuma-yazma kursları olmak üzere 3 istatistik tablosu halinde ilçede yaygın eğitim kurumlarına ait faaliyetlerinin dağılımını gösterdi.

 Tunç, Okuma yazma kurslarının her geçen yıl katılımlarının düşmesinin sebebi olarak okuma ve yazma oranlarının ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de yükselmeye devam etmesi, okuma-yazma vatandaşların genel olarak yaşlı nüfus olması ve okuma yazma faaliyetine karşı isteksizlikleri nedeniyle azalma yaşandığını belirtti.

 2017 yılında kurum ve şirketlerin sertifikasız işçi çalıştıramayacağını belirten İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına ait 2016 yılında iş birliği sayısal istatistiklerine ilişkin bilgiler vererek sunumunu tamamladı.

 Yapılan açıklamada yeterli sayıda taleplerin olması durumunda açılması planlanan kurs isimleri şöyle:

Yeterli sayıda taleplerin olması durumunda açılması planlanan kurs isimleri ise toplantıda şöyle sıralandı:

 -Güzel Sanatlar liseleri ile spor liselerine hazırlık yetenek kursları (resim, müzik)

-Resim, Müzik ve Beden Eğitimi Öğretmenliğine hazırlık kursları,

-Lise mezunlarına yönelik olarak LYS kursları,

- Hijyen eğitimi,

-İngilizce seviye kursları,

-Ahşap hediyelik eşya yapımcısı,

-Küçük-büyük baş hayvan kesimi (kurban kesimi),

-Katı yakıtlı kalorifer ateşçisi,

-Cenaze Yıkama

-Kaynakçılık

-Sıhhi Tesisatçılık

-İş Makinesi Operatörlüğü

-Sürü Yönetimi (çoban) elemanı kursu

-4-6 yaş Çocuk eğitimi,

-Bahçe bakımı, Ebru sanatı,

-Merkezi sınavlara hazırlık kursları

-Kendi işini kurmak isteyenlere yönelik olarak KOSGEB ile işbirliği halinde Girişimcilik kursu,

 

-“Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli İşler Yönetmeliği” gereğince Mesleki Yeterlilik Kurumunun belirlediği mesleklerde, yeterliliğini ve eğitimini belgelendiremeyenlerin 2017 yılı itibariyle yasal olarak çalıştırılamayacağı göz önünde bulundurularak İlçemizde talep duyulan alanlarda Yerel şirketlerle işbirliği protokolü yapılarak kurslar açılacak ve mesleğince yetkin olanlara belgeleri verilecektir.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum