Advert
as

İşçilere ‘Herkes için Kayıtlı İstihdam’ Eğitimi

İşçilere ‘Herkes için Kayıtlı İstihdam’ Eğitimi

Solhan Belediyesi tarafından kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi ve kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla başlatılan eğitim programı, kurumlarda çalışan şirket personellerine yönelik yapıldı.

Solhan Belediyesi tarafından kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla başlatılan sektör bazında yapılan onuncu ve son eğitim programı, kurumlarda çalışan şirket personellerine yönelik yapıldı. 

Solhan Kültür Merkezinde kurumlarda çalışan şirket personellerine yönelik düzenlenen eğitim programında Yrd. Doç Dr. Atilla Yücel, Yrd. Doç Dr. Selim Gündüz ile Solhan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Hikmet Baba tarafından iş kazası bildirimi, iş kazası bildirim süresi, işsizlik sigortası, tazminat konularında sunum yapıldı.

Kurumlarda çalışan şirket personellerine İş kazası hakkında bilgilendiren İlçe SGK Müdürü Hikmet Baba,” Bir olayın iş kazası sayılabilmesi için, kazayı geçiren kişinin sigortalı olması, sigortalının işyerinde ve ya işyerinden sayılan yerlerde bulunması, olayın işveren tarafından yürütülmekte olan iş nedeniyle meydana gelmesi, kaza ile sonuç arasında uygun bir illiyet bağının bulunması, kaza sonucu bedence veya ruhça özre uğraması ve bu unsurların bir arada gerçekleşmesi gerekmektedir.

İş Kazası Bildirim Süreleri;  5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a bendine göre hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan sigortalıların iş kazası geçirmeleri halinde işverenleri tarafından derhal, işyerinin tescilli bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumunun müdürlüğüne en geç kazadan sonraki üç iş günü içinde, Ülkemiz ile Sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerde iş üstlenen işverenlerin götürdükleri Türk işçilerinin yurt dışında iş kazası geçirmeleri halinde, işvereni tarafından derhal, Kuruma ise en geç kazadan sonraki üç iş günü içinde, 5510 sayılı Kanunun (b) bendi kapsamında, kendi nam ve hesabına bağımsız çalışan sigortalıların (Eski Bağ-Kur’lular) iş kazası geçirmeleri halinde, bir ayı geçmemek şartıyla kendisi tarafından geçirdiği iş kazasına ilişkin rahatsızlığının bildirimine engel olmadığı günden sonraki üç iş günü içinde, ayrıca, 4857 sayılı İş Kanunu gereğince işverenler, işyerlerinde meydana gelen iş kazasını ve tespit edilecek meslek hastalığını en geç iki iş günü içinde yazı ile işyerinin tescilli bulunduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı devredilen bölge müdürlüğüne bildirmek zorundadırlar.  5510 sayılı Kanunun 4/a bendine  göre hizmet akdi ile çalışan sigortalıların iş kazası geçirmeleri halinde işverenleri tarafından kazanın olduğu yerdeki yetkili kolluk kuvvetlerine derhal bildirmek zorundadır.”dedi.

 

Konuşmaların ardından program, soru cevap bölümüyle sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum