Advert
as

İlçemizdeki Konferanslar Serisi Başladı

İlçemizdeki Konferanslar Serisi Başladı

Solhan Kaymakamlığı, Solhan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitimde farkındalık oluşturmak amacıyla idareci, öğretmen, veli ve öğrencilere yönelik seminer düzenlendi.

Solhan Kaymakamlığı, Solhan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan “Solhan Şahlanıyor” konferansları kapsamında eğitim seminerlerin ilki düzenlendi. Kendi alanında uzman, toplumun kültürel ve ahlaki değerlerine önem veren, tanınmış yazarların ve kişisel gelişim uzmanlarının halka ve öğrencilere faydalı olacağına inanılan seminerler dizisinin belli aralıklarla devam edeceği belirtildi. 

Solhan Kültür Merkezinde 9 Şubat Perşembe günü Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya tarafından ilçedeki öğrenci, öğretmen, veli ve memurlara yönelik ayrı ayrı seminerler verildi. Yaşadığı tecrübelerden bahseden Kapaklıkaya, beş farklı seansla katılımcılarla buluştu.

Halktan, Kapaklıkaya’nın Üslubuna Tepki

Alişan Kapaklıkaya; öğrenci, veli, memur ve öğretmenlere yönelik sunumlarda müstehcen ifadeler kullanması tepkilere neden oldu.

Seminerde kendi hayatından kesitlere yer veren Kapaklıkaya, Kültür Merkezinde gerçekleştirilen beş ayrı seansta küçük, büyük, kadın, erkek ayırmaksızın kullandığı ifadeler tepkiyle karşılandı. İlçemizin kültürel ve ahlaki yapısına uygun olmayan bir üslubun kullanılması salondaki birçok katılımcıyı rahatsız etti.

Katılımcılar, konferansları düzenleyen yetkililerin bölgenin şartlarına, dini ve değer yargılarımıza, kültürel algı ve anlayışımıza uygun, eğitici yönü ile ön plana çıkan yazarları veya konuşmacıları ilçemizle buluşturmaları gerektiğini ifade ettiler.

Ayrıca sosyal medya üzerinden de tepkilerini dile getiren vatandaşların çeşitli mesajlar attığı görüldü.

İkinci Konferans 15 Şubat’ta

 

Konferans serisinin ikincisi 15 Şubat Çarşamba günü Solhan Kültür Merkezinde 3 oturum şeklinde sunum gerçekleştirecek olan Sait Çamlıca, 1.oturumu saat 10.30'da öğrencilere kişisel gelişim, motivasyon ve başarı duyguları pekiştirilmesi konuları, 2.oturumu saat 13.30'da memurlara, veli ve imamlara çocuk eğitiminde toplum ve aile sorumlulukları, ergenlik döneminde iletişim konuları, 3.oturum ise saat 16.00'da öğretmenlere meslek bilinci ve öğrenci öğretmen ilişkileri konularında konferans verecek.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum