Advert
as

AÖL Kayıt Yenileme Süresi Uzatıldı

AÖL Kayıt Yenileme Süresi Uzatıldı

AÖL 2'nci dönem kayıt yenileme süresi 22 Şubat'a kadar uzatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi (AÖL) birinci dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 30 Ocak'ta başlayan kayıt yenileme işlemleri 8 Şubat'ta sona erecekti.

AÖL tarafından yapılan açıklamada, 2'nci dönem için çeşitli nedenlerle kayıt yaptıramayanların kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 22 Şubat mesai bitimine kadar uzatıldığı belirtildi.

8 Şubat'a kadar yeni kayıt ya da kayıt yenileme yaptıran öğrenciler, ders seçimi ve sınav yeri bilgileriyle ilgili sistem üzerinden herhangi bir değişiklik yapamayacaklar.

Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrenciler kayıt yenileme işlemi yaptırabilecek. Kayıt yenileme işlemini yapmayanlar dönem sınavına katılamayacak.

2017 yılında kayıt yenileme sınav bedeli 35 TL olarak belirlendi. 

Öğrenci adayının, T. C. kimlik numarasını beyan edip Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına 30 TL ödemesi ve dekontu muhafaza etmesi gerekiyor. (Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir.) 

 

Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL'si ise Halk Eğitim Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü okul aile birliklerinin vereceği banka hesap numarasına ya da söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecek.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum