Advert
as

“İstihdam Seferberliği” Toplantısı Yapıldı

“İstihdam Seferberliği” Toplantısı Yapıldı

Vali Yavuz Selim Köşger Başkanlığında, “İstihdam Seferberliği” toplantısı düzenlendi.

Bingöl’de “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Valisi Yavuz Selim Köşger, başkanlığında, “İstihdam Seferberliği” toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milli seferberlik çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programını çerçevesinde “İstihdam Seferberliği toplantısı” yapıldı.

Bingöl İl Özel İdaresinde düzenlenen toplantının açış konuşmasını Vali Köşger yaptı. Kösger, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde bir istihdam hareketi başlatıldığını belirterek, bu kapsamda ilde istihdamın ana aktörleriyle bir araya geldiklerini belirtti.

Artı İstihdam Programı çerçevesinde ilgili kurumların, özel sektör iş adamlarının bizzat ziyaret edilmeleri gerektiğini ifade eden Köşger, gerektiğinde kendisinin de iştirak edeceğini söyledi. Toplantıya katılan kurumlardan istihdam seferberliği konusunda başlattıkları ve planladıkları çalışmalar konusunda bilgi alan Vali Köşger, Türkiye genelinde başlatılan istihdam seferberliğinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren SGK İl Müdürü Muzaffer Çakar, “SGK ve İŞKUR İl Müdürlüklerimiz tarafından kurumlarımızdan hizmet alan kesimlere (emekli, engelli, asgari ücretli, aktif işgücü programları katılımcısı, açık işten işe yerleşen vb.) düzenli olarak ev ziyaretleri yapıldı. Bu ziyaretlerde kişilerin beyan ettikleri sorunlar ve talepler görüşüldü ve bu doğrultuda kurumsal hizmetler verilmeye devam ediliyor. Yine SGK ve İŞKUR İl Müdürlüklerimiz tarafından iş yeri ziyaretleri yapılarak işverenlerin kurumsal talepleri alınmakta ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde sorunları çözülmeye çalışılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

İŞKUR tarafından ilimizde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdür V. Cevdet Timiroğlu, “İŞKUR Genel Müdürlüğünün 02.02.2017'de Hükümet Konağı, alışveriş merkezi ile cami önünde, Üniversite’de ve Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde İŞKUR stantları kurularak kurumdan hizmet alan kesimlere yerinde hizmet verilmektedir. İŞKUR ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı işbirliğinde İŞKUR Hizmet Noktası Protokolü imzalanarak Odadan hizmet alan işverenlere yerinde hizmet vermek amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde İŞKUR Hizmet Noktası kurulmuştur.” diye konuştu.

"Milli İstihdam Seferberliği" kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Timiroğlu, “9.2.2017 tarih ve 29974 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3. Maddesi ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa eklenen Geçici 17. ve 18. Maddeleri doğrultusunda ilan edilen İstihdam Programı çerçevesinde SGK Genelgesinin yayınlanması ve e-bildirge sistemine bu programın tanımlanmasını müteakip 2017/Mart ayında SGK İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, OSB Müdürlüğü işbirliğinde “İşverenlere ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlere Yönelik Teşvik Tanıtım Toplantısı” düzenlenecektir.” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum